Cyprus Theatre Organisation

Λένια Σορόκου

Σπουδές: London Academy of Music and Dramatic Art.

Εργάστηκε στο Robert Cooper Theatre Company, στο Phoenix Theatre στο Λέστερ, στην Πειραματική Σκηνή με έδρα τη Λευκωσία, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος (1972-1974), στο Θέατρο Τέχνης στην Αθήνα (1974-1975).

Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ από το 1976 μέχρι το 2008, με την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Μερκούτιος στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ) και με το Θέατρο Ένα. Συνεργάζεται με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές.

Στην πολυετή συνεργασία της με τον ΘΟΚ έπαιξε πάνω από εκατό ρόλους, όπως αυτόν της Σεν Τε στον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν» του Μπρεχτ, της Λυσιστράτης στο ομότιτλο έργο του Αριστοφάνη σε κυπριακή μετάφραση, της Κατρίν στη «Μάνα Κουράγιο» του Μπρεχτ, της Βάσως στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, της Μάγκυ στο «Χορεύοντας στη Λούνασα» του Μπράιαν Φριέλ και της Έλεν στον «Δρόμο προς τη Μέκκα» του Άθολ Φούγκαρτ.

Βραβεύτηκε για τον ρόλο της Νίτσας στο έργο του Αντώνη Γεωργίου «Αγαπημένο μου πλυντήριο», με το Βραβείο ΘΟΚ για τη διετία 2005-2007. Το 2015 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ για τη συνολική της προσφορά στο θέατρο.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ