Cyprus Theatre Organisation

Λάκης Γενεθλής

Σπουδές: Middlesex University Foundation in Art and Design, Central Saint Martins School of Arts BA in Scenography.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Royal Birmingham Ballet για το μπαλέτο Libramenta.

Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, το Θέατρο Σκάλα, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο ΕΝΑ και άλλα θεατρικά σχήματα της Κύπρου, σκηνογραφώντας έργα, όπως: «Κατερίνα Κορνάρο», «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Νεφέλες», «Βάτραχοι», «Λεωφορείον ο πόθος», «Όλα για τη μητέρα μου», «Φαλακρή τραγουδίστρια», «Μετά τη βροχή», «Κάτω από τη σκάλα», «Το σεξ το επιούσιον», «Άλκηστη», «Ελίζα», «Το τρίτο στεφάνι», «Λωξάντρα».

Σκηνογράφησε σειρές εποχής, όπως: «Γενιές της σιωπής», «Ρόδα της οργής», «Στην άκρη του παραδείσου», «Το πέτρινο ποτάμι». Για τον σύγχρονο χορό: «No lines», «On the horizon» για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κομμάτι «In deep end» για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο. Ενδυματολόγος πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Junior Eurovision (Λεμεσός, 2008) και κυπριακή συμμετοχή Eurovision (Γερμανία, 2012).

Τιμήθηκε με το Linbury Prize for stage design στο Royal National Theatre (1994), το Βραβείο Ενδυματολογίας για το έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», Θέατρο Ένα (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 1999-2001), το Βραβείο Σκηνογραφίας για τα έργα «Η φαλακρή τραγουδίστρια», Θέατρο Ένα και «Ελίζα», Ανοιχτό Θέατρο (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2001-2003) και το Βραβείο Ενδυματολογίας για το έργο «Νεφέλες», ΘΟΚ (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2007-2009).

Εξέθεσε δουλειά του στο Royal National Theatre στα Whitechapel Open Studios και στην Quadrenalle Πράγας. Διδάσκει Ιστορία του Κοστουμιού στο Frederic University.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ