Cyprus Theatre Organisation

Παναγιώτα Παπαγεωργίου

 

Σπουδές: Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Συνεργάστηκε είτε ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο Αθηνών, την «Ελληνική Σκηνή» της Άννας Συνοδινού, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, τον ΘΟΚ, την ΕΘΑΛ, την Fresh Target Theater, την Alpha Square, το Space, τη Θεατρική ομάδα Persona κ.ά.

Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Κων. Αρβανιτάκη, Γ. Θεοδοσιάδη, Π. Μιχαηλίδη, Ά. Συνοδινού, Π. Ερωτοκρίτου, Α. Αραούζο, Μ. Ζήρα, Αθηνά Κάσιου, Λέα Μαλένη, Μαρίνα Βρόντη κ.ά.

Ως ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων «H επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρήντριχ Ντύρενματ,«Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Χορεύοντας στη Λουνάσα» του Brian Friel, «Silent Sky » της Lauren Gunderson, «Red Sky Morning» του Tom Holloway, «Αγαμέμνονας» του Αισχύλου, «Το κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, «Φωτογραφία 51» της ΄Αννα Ζίγκλερ, «Cost of living» της Martyna Majok, «Pig Life» της E V Crowe, «Ο Επισκέπτης» του Eric-Emmanuel Schmitt, «Κοπεγχάγη» του Μάικλ Φρέιν, «Το Κέλυφος» της Κωνσταντίας Σωτηρίου, «Πνεύμονες» του Ντάνκαν Μακμίλαν, «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ, «Σε στενό οικογενειακό κύκλο» του Αλεξάντερ Οστρόφσκι, «Λεόντιος και Λένα» του Γ. Μπίχνερ, «Τζόρνταν» των Ρέυνολντς και Μπουφίνη, «Νίτσα» του Γ. Τριλλίδη, «Πείνα» του Χ. Γιάννου, «Ένας αξιοπρεπής γάμος» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Ακρότητες» του Γ. Μαστροσιμόνε, «Το ψέμα έχει μακριά ποδάρια» του Εντουάρτο Ντε Φιλίππο, «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, «Το δώρο της Μέδουσας» του Peter Shafer, «Ευμενίδες» του Αισχύλου, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Οργισμένα Νιάτα» του Τζων Όσμπορν, «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» του Δ. Σολωμού, «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, «Βαβυλωνία» του Δ. Κ. Βυζάντιου, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου κ.ά.