Cyprus Theatre Organisation

Έλενα Αντωνίου

Σπουδές: Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του London Contemporary Dance School “The Place”, ως μέλος της ομάδας Edge, καθώς επίσης υπότροφος του Ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα» και του προγράμματος Danceweb ImpulsTanz Vienna.

Έχει παρουσιάσει έργα της στη Φλωρεντία, στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στο Τελ Αβίβ και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς, όπως τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Marina Abramovic Institute (MAI), τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Από το 2021 συνεργάζεται ως performer με τη διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφο Maria Hassabi. Επιπλέον, έχει αναλάβει την επιμέλεια κίνησης και τη χορογραφία σε θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Χορογραφίας στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου για την παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού» (ΘΟΚ), ενώ ήταν ξανά υποψήφια για την παράσταση «ΜπέκετX5» (Σόλο για τρεις). Το πιο πρόσφατο έργο της LANDSCAPE υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» της Στέγης Ωνάση.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ