Cyprus Theatre Organisation

Άννα Φωτιάδου

Σπουδές: Γραφιστική Επικοινωνία (Intercollege, απόφοιτος με διάκριση, 2000). Μεταπτυχιακό στον κλάδο Performance Design and Practice (University of The Arts London, 2003). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε την πρακτική της στη μεταμοντέρνα απόδοση πολυμέσων και video art σε performances (Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ολλανδία).

Ως video artist συμμετείχε στις παραστάσεις του ΘΟΚ «Εχθροί εξ αίματος» (σκην. Μ.Λ. Παπαδοπούλου), «Νεκρή φύση» (σκην. Κ. Δαμάτη), «Ο σακάτης του νησιού» (σκην. L. Wisniewski), στις χορευτικές παραστάσεις «No Land» της Αριάννας Οικονόμου και «Return» της Αθηνάς Πική (Φεστιβάλ Πλατφόρμα Χορού Κύπρου).

Σκηνοθέτησε τα performances «Do It Yourself», «Inanimate Collateral Loop», «Inanimate Collateral Loop, Part II» (Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών Κύπρου No Body) και τα video performances «Incline, Pillow Talk, Fragment 1» (Φεστιβάλ στη Γερμανία).

Συνεργάστηκε με το Pink Lemonade Theatre για τον σχεδιασμό σκηνικών στην παράσταση «Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της» (σκην. Τ. Μισιαλή) και με το Rooftop Theatre Group για τον σχεδιασμό σκηνικών και video art στην παράσταση «XX/XY Αποκαλύψεις φύλων» (σκην. Ε. Ευαγγέλου, Athens Fringe Festival).

Εκπροσώπησε την Κύπρο στην 12η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου και στο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής των 14ων Μεσογειακών Αγώνων.

Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου «Κροκόδειλος» της Μελίσσας Έκκερς (2007).

Λαμβάνει επίσης μέρος σε συλλογικά art projects και συνεργάζεται με καλλιτέχνες διάφορων πρακτικών.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ