Cyprus Theatre Organisation

Νεκτάριος Θεοδώρου

 

Σπουδές: Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος στην Αθήνα και υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη με μεταπτυχιακές σπουδές στο σωματικό θέατρο με βάση την παιδαγωγική του Jacques Lecoq, στο London International School Of Performing Arts.

Στο θέατρο, συμμετείχε σε περισσότερες από 45 παραγωγές με θεατρικές ομάδες και οργανισμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αγγλία ως ηθοποιός, κινησιολόγος και σκηνοθέτης. Πρωταγωνίστησε σε έργα όπως: «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος» και «DA» σε σκηνοθεσία Μαρίας Καρσερά, «Πεθαίνω σαν Χώρα» σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους, «Οδυσσεβάχ» σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου, «39 Steps» σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή, «Amanda The Musical» σε σκηνοθεσία Αίγλης Σπυριδάκη, «Φορτουνάτος ο Κύπριος» σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, «Ο σακάτης του νησιού» σε σκηνοθεσία Lukasz Wisniewski, «Η νύχτα είναι μάνα της μέρας» και «Λορεντζάτσιο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, «Ηλέκτρα και Ορέστης η δίκη» σε σκηνοθεσία Hannan Snir, «Σαμία» σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη κ.ά.

Περιόδευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Concert Theatre («Romeo & Juliet» σε σκηνοθεσία An Ting & Russell Bender) και εμφανίστηκε στο Sadler’s Wells στο West End με το Normal Love dance theatre («Normal Love» σε σκηνοθεσία Zi Ling).

Στη τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές του ΡΙΚ «Κυπριώτικα Σκετς», «Καμώματα τζι αρώματα», και «Black Forest» σε σκηνοθεσία Νίκου Θεοφάνους και Ζωής Σοφού, ενώ στον Alpha συμμετείχε στη σειρά «Κάρμα» σε σκηνοθεσία Ναστάζιας Χριστοδούλου.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις μικρού μήκους ταινίες, «In the Bounce of Silence», «The Call», «Get out of your head», και «Petra», και στις μεγάλου μήκους ταινίες «Οι εντυπώσεις ενός πνιγμένου» του Κύρου Παπαβασιλείου, «Smaragda» του Εμίλιου Αβραάμ και «Clementine» του Λογγίνου Παναγή.

Δανείζει τη φωνή του σε ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές του ΡΙΚ.

Υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στα Κρατικά Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2014-2015 και βραβεύτηκε για την επιμέλεια κίνησης στο musical «The Madam’s Family» την ίδια χρονιά.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ