Cyprus Theatre Organisation

Μάριος Μεττής

 

Σπουδές: Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθεσία θεάτρου στο Mountview Academy of Theatre Arts (MA στην Σκηνοθεσία Θεάτρου, University of East Anglia).

Ως ηθοποιός, από το 2005 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Θεατρικές του συνεργασίες περιλαμβάνουν το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, την Ελληνική Θεαμάτων, τον ΘΟΚ καθώς και άλλες θεατρικές σκηνές.

Συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες σε Ελλάδα (Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Κακλέας, Γιάννης Καλαβριανός, Γιάννης Λεοντάρης κ.ά.) και Κύπρο (Βαρνάβας Κυριαζής, Μαγδαλένα Ζήρα, Πάρης Ερωτοκρίτου κ.ά.).

Το 2015 σκηνοθέτησε την τελετή βραβείων θεάτρου Κύπρου για τον ΘΟΚ και το 2018 σκηνοθέτησε την τελετή εγκαινίων της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις στον ΘΟΚ και στο ελεύθερο θέατρο.

Από το 2019 συνεργάζεται με το Provincetown Tennessee Williams Theater Festival της Αμερικής όπου έπαιξε (2019) και σκηνοθέτησε (2022, ερχόμενος Σεπτέμβριος 2023) θεατρικές παραστάσεις.

Βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2013-2014 για τον ρόλο του Ακάκιου Ακάκιεβιτς στο έργο «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ και με το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2015-2016 για τον ρόλο του Μπίσοπ στο έργο «Χοντροί Άντρες με Φούστες» του Νίκι Σίλβερ. 

Συμμετοχές στον ΘΟΚ