Cyprus Theatre Organisation

Λευτέρης Μουμτζής

 

Είναι μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός. Μέσα σε μια καριέρα που ξεπερνά τα εικοσιπέντε χρόνια κυκλοφόρησε αναγνωρισμένες ηχογραφήσεις τόσο ως συνθέτης και ερμηνευτής, αλλά και ως παραγωγός. Ο τελευταίος του δίσκος ως Freedom Candlemaker  κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2019, με τίτλο «Beaming Light», το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές από διεθνώς αναγνωρισμένα μέσα. Έκτοτε κυκλοφόρησε τα σινγκλ «Gold» (2020), «I am love» (2021) και «The win» (2023).

Έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους σαν J.Kriste, Master of Disguise και ένα δίσκο σαν Lefteris Moumtzis. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του Τρίο Τεκκέ με τον Αντώνη Αντωνίου, του σχήματος Σωτήρες μαζί με τον Φώτη Σιώτα και του Stelafi με τη Στέλα Φυρογένη και τον Αντρέα Τραχωνίτη, ανάμεσα σε άλλα.

Ο Μουμτζής έχει συνθέσει μουσική για χορευτικές παραγωγές, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φέγγαρος, του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος και της δισκογραφικής εταιρείας Louvana Records.

Στο θέατρο έχει δουλέψει σαν συνθέτης στις παραστάσεις «Η τριλογία του παραθερισμού» (σκηνοθ. Τ. Τζαμαργιάς, 2019), «Η τάξη μας» (σκηνοθ. Γ. Καλαβριανός, 2016), «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» (σκηνοθ. M. Μεττής, 2015), «39 Steps» (σκηνοθ. M. Μεττής, 2014), «Όρνιθες» (σκηνοθ. Β. Κυριαζής, 2014), «Το ξύπνημα της Άνοιξης» (σκηνοθ. Δ. Λιγνάδης, 2012), «Βατράχοι» (σκηνοθ. Μ. Ζήρα, 2011), καθώς και για την τελετή βραβείων του ΘΟΚ (2015).

Προτάθηκε για βραβείο του ΘΟΚ για τη μουσική του στις παραστάσεις «39 Steps» και «H τάξη μας».

Συμμετοχές στον ΘΟΚ