Cyprus Theatre Organisation

Γεώργιος Κουκουμάς

Σπουδές: Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου (Αθήνα), Russian State University of Cinema and Theatre (VGIK) Μόσχα (Ρωσία).

Σχεδιαστής Φωτισμού, Aντιπρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (CYSTAT). Συνεργάστηκε με το Σατιρικό Θέατρο και το Θέατρο Σκάλα ως Ηλεκτρολόγος/Φωτιστής. Ως Φωτιστής εργάστηκε στον ΘΟΚ από το 1997 και ως Ανώτερος Φωτιστής από το 2005 μέχρι σήμερα. Σχεδίασε φωτισμό σε περισσότερες από εκατόν πενήντα θεατρικές παραγωγές του ΘΟΚ. Σκηνοθέτησε τις ταινίες μικρού μήκους «Hellmets» (2009) και «Up or Down» (2012). Τιμήθηκε με το Βραβείο ΘΟΚ για τον Σχεδιασμό Φωτισμού στο έργο «Το ημερολόγιο ενός τρελού» (2007). Η ταινία του «Hellmets» πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Brest (Γαλλία) και απέσπασε επίσης άλλα βραβεία.

Επιλέχθηκε το 2012 από το USITT (United States Institute for Theatre Technology) και παρουσίασε τη συνολική δουλειά του στον ΘΟΚ στο ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης στο Long Island της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ). Ηγήθηκε εργαστηρίου το 2013 με θέμα τον φωτισμό στο site-specific theatre, με τίτλο «Hamlet in 48 hours», στη διεθνή έκθεση σκηνογραφίας WSD 13 στο Cardiff (Ηνωμένο Βασίλειο). Εκπροσώπησε την Κύπρο το 2015 στην Quadrennial της Πράγας PQ2015 μαζί με τη σκηνογράφο Έλενα Κατσούρη με το περίπτερο της Κύπρου και τους σχεδιασμούς φωτισμού στα έργα του ΘΟΚ «Κάλι-Καντζάρ & Σία» (2011) και «Όρνιθες» (2014). Το περίπτερο της Κύπρου απέσπασε το τρίτο βραβείο στην παιδική κατηγορία.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ