Cyprus Theatre Organisation

Δημήτρης Σπύρου

 

Άρχισε να πειραματίζεται από νεαρή ηλικία με τη μουσική, τη στιχογραφία και το θέατρο. Αναζητώντας την απλοποίηση της αντίληψης που έχει ο άνθρωπος για τους ήχους, τα αντικείμενα ως παράγωγα αυτών και τα δόγματα που περικλείουν τη μουσική έκφραση, η καλλιτεχνική του δημιουργία εστιάζει στη φωνή ως αυτόνομο μουσικό όργανο και συνοδεύεται από μια έρευνα πάνω σε ιδιαίτερα μουσικά όργανα και στη χρήση καθημερινών αντικειμένων ως παράγωγων ήχου.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις του με το προσωπικό του εγχείρημα acapella solo loop σε συναυλίες και φεστιβάλ, μελοποιεί ποίηση, συνθέτει μουσική για παραγωγές θεάτρου και χορού, ενώ συμμετέχει στις περισσότερες και ως εκτελεστής.

Συνεργάστηκε με τους Παναγιώτη Λάρκου, Στέλιο Ανδρονίκου, Ομάδα Μίτος, Έλενα Αγαθοκλέους, Χριστίνα Παπακυριακού, Φώτη Νικολάου, Αλεξία Νικολάου, Μάχη Δημητριάδου, Anesha Michael, Γιολάντα Χριστοδούλου και άλλους.

Συμμετείχε στην ταινία του Χρίστου Σιοπαχά «Πέντε σελίνια νάιλον», ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε τη δισκογραφική του δουλειά «Ανησυχίες ενός ήρεμου μυαλού».

Προτάθηκε το 2013 για το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2011-2013 για την παράσταση Εν κινήσει, σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ