Cyprus Theatre Organisation

Παναγιώτης Κυριάκου

 

Σπουδές: Στον τομέα των Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής «Προσκήνιο Γ. Ροντίδη» στην Θεσσαλονίκη.

Στο θέατρο συνεργάστηκε/πρωταγωνίστησε με το Τμήμα Θεάτρου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το «Αριστοτέλειο Θέατρο Θεσσαλονίκης», την Alpha Square, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Θέατρο Λέξη, το Θέατρο Sputnik, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Διόνυσος, το Σατιρικό Θέατρο, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Θέατρο Αντίλογος και την HAMM Broductions.

Συνεργάστηκε με τους Βίκτωρα Αρδίτη, Ειρήνη Αμπουμόγλι, Κώστα Φιλιππίδη, Ανδρέα Αραούζο, Βασίλη Μυριανθόπουλο, Μαγδαλένα Ζήρα, Χρήστο Κωνσταντίνου, Μάριο Κακουλλή, Κώστα Σιλβέστρο, Ανδρέα Splash Κυριάκου, Αλεξία Παπαλαζάρου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Νεόφυτο Ταλιώτη και Νεοκλή Νεοκλέους.

Στην τηλεόραση, ως ηθοποιός, συνεργάστηκε/πρωταγωνίστησε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στην σατιρική εκπομπή «Πατάτες Αντιναχτές», στα «Κυπριώτικα Σκετς», στην σειρά «Καμώματα τζι Αρώματα» και στην σειρά «Τρικυμία». Με το Mega Κύπρου/Omega Channel στη σατιρική εκπομπή «Fakatetous» και σε αριθμό τηλεταινιών. Με το Sigma στην σειρά «Παντρεμένοι κι οι δυο». Με τον Αnt1 Κύπρου στη σειρά «Πρώτη Σταγόνα» και με τον Άλφα Κύπρου στη σειρά «Η Φαμίλια».

Ως παρουσιαστής, κατα την περίοδο 2016-2022, υπήρξε συνεργάτης στην εκπομπή «Λούης Night Show», στον Άλφα Κύπρου.

Στο ραδιόφωνο συνεργάστηκε με τον Rock Radio Θεσσαλονίκης, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, τον URadio, τον LoveFM, τον DeeJay93.5, τον Sfera Κύπρου και τον SuperFM.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε/πρωταγωνίστησε στις ταινίες μικρού μήκους «Confession» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σιεηττάνη (με βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας) και με την Splash Entertainment στις ταινίες «Backroom Blues» και «Strain Rulette» (φιναλίστ σε φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο). Επίσης, στην ταινία «Au Revoir Slumdogs» (Αντίο Κοπρόσκυλα), σε σκηνοθεσία Ανδρέα Splash Κυριάκου (βραβευμένη με το «Βραβείο Κοινού» στο Cyprus Film Days International Film Festival).