Cyprus Theatre Organisation

Δημήτρης Γεωργιάδης

Σπουδές: Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2011 και την Ακαδημία Θεάτρου της Μόσχας (GITIS) το 2015.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Ρωσία συμμετείχε σε performance και θεατρικές παραστάσεις, ενώ παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι ενός Έλληνα στη Ρωσία» που παρουσιάστηκε σε δύο κύκλους στο ρωσικό κρατικό κανάλι «Kultura».

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την ομάδα «ΠΥΡ» και τη σκηνοθέτη Ιώ Βουλγαράκη στις παραστάσεις: «Μισαλλοδοξία» (Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - 2015) και «Μόλλυ Σουήνη» (Θέατρο του Νέου Κόσμου 2017 - 2018). Επίσης με το Εθνικό Θέατρο στις παραγωγές: «Οιδίπους Τύρρανος» (2016), «Συγγραφέας του μήνα» (2016 - 2017) και «Ειρήνη» (2017). Τέλος, το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε στην παράσταση «Αγαμέμνων» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Στις επόμενες συνεργασίες του συγκαταλέγεται η «Ορέστεια» (Εθνικό Θέατρο, καλοκαίρι 2019) σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, Λίλλυς Μελεμέ και Γεωργίας Μαυραγάνη. Διδάσκει training ηθοποιών στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και την ελληνική γλώσσα σε ρωσόφωνους.