Cyprus Theatre Organisation

İzel Seylani

 

Σπουδές: Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με θέμα «Το Θέατρο στην Εκπαίδευση» (2018), μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ με θέμα «Θέατρο και Περφόρμανς» (2012) και είναι απόφοιτος υποκριτικής του Κρατικού Κονσερβατορίου στην Τουρκία (2011).

Έχει συμμετάσχει σε 25 θεατρικές παραστάσεις και 6 ταινίες. Τα τελευταία εννέα χρόνια έχει μόνιμη συνεργασία ως ηθοποιός με το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος ηθοποιός που συνεργάστηκε με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στις παραστάσεις «Αριστοφάνης τόσος δα» και «Οιδίπους Τύραννος», και με το Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Φώτα της Πόλης» ως Τσάρλι Τσάπλιν.

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Θέατρο Αντίλογος, την ομάδα Σόλο για Τρεις, το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, το Σατιρικό Θέατρο και το Astragali Teatro της Ιταλίας.

Πρωταγωνίστησε στα έργα «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Εστραγκόν) και στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» (Πουκ) σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, «Τα ορφανά» (Λίαμ) σε σκηνοθεσία Aliye Ummanel, «Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές» (Σμιτς) σε σκηνοθεσία Nehir Demirel , «Η Αρκούδα» (Αρκούδα) σε σκηνοθεσία Yiğit Sertdemir, «Από τον Πίθηκο στον Άνθρωπο» (Πίθηκος) σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους, «Ο Σπανός τζαι οι Σαράντα Δράτζιοι» (Σπανός) σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, οι «Μεταμορφώσεις» (Μάρσια) σε σκηνοθεσία Fabio Tolledi και στο «An incident at the border» (Arthur) σε σκηνοθεσία Kıymet Karabiber.

Έχει ταξιδέψει με τη δουλειά του ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας στην Ιταλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ισραήλ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιράν και Τουρκία.

Του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού έξι φορές. στην Τουρκία για τη δουλειά του στο «Περιμένοντας τον Γκοντό», και για τις ταινίες «The Delivery» της Doğuş Özokutan και «Haftasonu» του Talat Gökdemir στο Πουέρτο Ρίκο, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Κύπρο (3rd Maltepe International Theatre Festival, 12th Puerto Rico International Short Film Festival, 18th FECISSO Festival in Spain, 36th Florida Fort Lauderdale International Film Festival, 22nd Necati Ozkan Association Global Success Awards, 6th International Short Film Festival of Cyprus).

Έχει επίσης βραβευθεί με το Βραβείο Πολιτισμού 2024 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.