Cyprus Theatre Organisation

Άρτεμις Τζάβρα-Bulloch

Σπουδές: Σκηνοθεσία στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου και κατόπιν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους για τον Κινηματογράφο και έχει επίσης ασχοληθεί με την ενδυματολογία και σκηνογραφία, τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών.

Η ταινία της μικρού μήκους «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ», συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ Κινηματογράφου μεταξύ αυτών και στη Small Corner  του φεστιβάλ των Καννών, και έχει αποσπάσει 14 διεθνή βραβεία.

Από το 2013 ασχολείται με την δημιουργία Video Art προβολών στα πλαίσια θεατρικών παραστάσεων, θεατρικών αναλογίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων, καθώς και στη δημιουργία video art clips  για μουσικά συγκροτήματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η πολύχρονη ενασχόλησή της στο μοντάζ στον κινηματογράφο, της έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστεί πάνω σε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, δημιουργώντας εικόνες που ενέχουν μια πολυδιάστατη ταυτότητα.

Οι δουλείες τους αποτελούν αυτούσιες παρουσίες μέσα από experimental θεματικά video art, με τη μορφή ταινιών μικρού μήκους, όπου ως κύριο χαρακτηριστικό επικρατεί η αλληγορία, ή αποτελούν installations σε θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Αύρα Σιδηροπούλου, στις θεατρικές παραστάσεις της οποίας δημιουργεί κι εκτελεί μέσα από mixed media  τεχνικές,  τα προβαλλόμενα video art που αποτελούν μέρος των παραστάσεων αυτών.