Cyprus Theatre Organisation

22.9.2022

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βερν

Σκηνή 018

Νέα

Αυτός ο τζέντλεμαν που βλέπεις
Εσωστρεφής, μοναχικός
Στην τρίχα πάντοτε ντυμένος
Ποιος να ’ναι ο άνθρωπος αυτός;

Ξεκίνησαν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 οι πρόβες για την φετινή παραγωγή της Σκηνής 018 Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν, και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακκουλή. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου. Η παραγωγή θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου 2022.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Ταυτότητα Παράστασης

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής
Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου
Κινησιολογία: Φώτης Νικολάoυ
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη

Παραστάσεις

Λευκωσία | Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Από 20 Νοεμβρίου 2022
και κάθε Κυριακή στις 10:30

Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Χορηγός Επικοινωνίας