Cyprus Theatre Organisation

17.1.2023

European Theatre Lab | με τη Σοφία Βγενοπούλου

Για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και επαγγελματίες θεάτρου

Θεατρική Ανάπτυξη / Νέα

O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Θεάτρου για παιδιά και νεαρά άτομα – Assitej Kύπρου, ανακοινώνουν ότι έχουν εξαντληθεί οι θέσεις για το European Theatre Lab για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και επαγγελματίες θεάτρου με τη Σοφία Βγενοπούλου που συνδιοργανώνουν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2023.

Σε περίπτωση ακυρώσεων οι θέσεις θα παραχωρηθούν σε άτομα που θα εγγραφούν σε λίστα αναμονής, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν τηλεφωνώντας στο 22864320-21 μεταξύ των ωρών 8-2 καθημερινά.


Στην πρώτη σύμπραξη των δύο φορέων, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου υιοθέτησε εισήγηση του Κυπριακού Κέντρου Θεάτρου για παιδιά και νεαρά άτομα Assitej Κύπρου, για τη διοργάνωση εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς, κάτω από την καθοδήγηση της Σοφίας Βγενοπούλου, σκηνοθέτιδας και παιδοψυχιάτρου, Υπεύθυνης του Μικρού Εθνικού, των θεατρικών εργαστηρίων και των κοινωνικών προγραμμάτων του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

Το διήμερο εργαστήρι θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες θεατρικές πρακτικές ενδυνάμωσης και ομαδοσυνεργατικής εκπαίδευσης. Θα αντλήσουμε από τις αρχές και τεχνικές του Θεάτρου στην Εκπαίδευση, από τεχνικές Εφαρμοσμένου Θεάτρου, με στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα το θέατρο της επινόησης και τις τεχνικές συνόλου. Στόχος μας, μέσα από συμμετοχικούς τρόπους μάθησης, οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να προχωρήσουν σε πρακτική εφαρμογή των διδασκόμενων μεθοδολογιών, προάγοντας την αισθητική παιδεία, την βιωματική μάθηση και την κοινωνική ενεργοποίηση.

Το εργαστήρι εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Theatre in Palm. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://forms.gle/9wA8grD97BXYf4tz8

Κόστος συμμετοχής: €20 Ευρώ το άτομο για το διήμερο