Cyprus Theatre Organisation

24.11.2022

«1984» | Επιπρόσθετη παράσταση την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Νέα

Τελευταίες παραστάσεις | Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας

Με συνεχή sold out, η παραγωγή της Νέας Σκηνής ΘΟΚ 1984 που χαρακτηρίζεται για την τολμηρή και ριζοσπαστική της προσέγγιση, ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεών της στις αρχές Δεκεμβρίου, με 8 τελευταίες στη Λευκωσία:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 20.30
Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 20.30
Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 18.00
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 20.30
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, 20.30 (επιπρόσθετη παράσταση)
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 20.30
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 20.30
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 18.00 (τελευταία παράσταση)

Ο κεντρικός ήρωας, Ουίνστον Σμιθ, ζει στον ζοφερό κόσμο της Ωκεανίας, προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει τη λογική του απέναντι στο ασφυκτικό καθεστώς παρακολούθησης του Μεγάλου Αδελφού, που έχει απαγορεύσει διά ροπάλου κάθε σκέψη. Σε αυτό το περιβάλλον ερωτεύεται την Τζούλια, ενώ δεν παύει να διαπράττει όλο και περισσότερα Εγκλήματα Σκέψης. Σκέφτεται, θυμάται, φαντάζεται, ελπίζει. Ελπίζει σε ένα μέλλον χωρίς τον Μεγάλο Αδελφό.  Όμως οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης είναι μάταιη. 

Ένας πολύ δυνατός πυρήνας ηθοποιών μεταφέρει επί σκηνής, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Λέανδρου Ταλιώτη, το εφιαλτικό βίωμα του κεντρικού ήρωα και την αντίστοιχη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας την ανεξάντλητη, διαχρονική δυναμική του κειμένου και την εκρηκτικότητα της δράσης του. Ένα τολμηρό, ριζοσπαστικό εγχείρημα, αντίστοιχο του αξεπέραστου κειμένου το οποίο υπηρετεί, μια υπενθύμιση ότι το μέλλον είναι εδώ.