Cyprus Theatre Organisation

20.10.2015

Κάλεσμα από το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ για προτάσεις/εισηγήσεις σε επόμενες δράσεις

Νέα

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις/εισηγήσεις σε σχέση με τα ακόλουθα εργαστήρια/δράσεις:

Α. Σειρά τρίωρων αυτοτελών εργαστηρίων θεάτρου, προς συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφέροντος (π.χ. νηπιαγωγούς, λογιστές κ.ά.) και με ορισμένο θέμα, για ένταξη το πρώτο εξάμηνο του 2016 στην επιτυχημένη σειρά των Εργαστηρίων της Τετάρτης, που ήδη ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Εισηγήσεις γίνονται δεκτές τόσο από επαγγελματίες που επιθυμούν να διδάξουν, όσο και από ενδιαφερόμενους που πιστεύουν πως προκύπτει ανάγκη για εργαστήρι ή διάλεξη συγκεκριμένης θεματολογίας.

Η επιλογή των εργαστηρίων θα γίνει με τρόπο ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατό πιο ευρύ φάσμα ομάδων ενδιαφέροντος, θεματολογίας, αναγκών που καταγράφονται ή θα καταγραφούν από τις εισηγήσεις, και σε συνάρτηση πάντα με τη δυνατότητα υλοποίησής τους.

Β. Εκπαιδευτικές δράσεις που θα πλαισιώσουν τη συμμετοχή του ΘΟΚ στο NICOSIA POP UP Festival, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με το βραβευμένο περίπτερο της Κύπρου στην Κουατριενάλε Πράγας 2015 “CREATURES”, στο CityPlaza.

Οι δράσεις μπορούν να έχουν χαρακτήρα ενημέρωσης, βιωματικού εργαστηρίου, εργαστηρίου κατασκευών, ή παρουσίασης, πάντα σε σχέση με το θέατρο γενικά αλλά και ειδικότερα με την κεντρική ιδέα στην οποία βασίστηκε το διαδραστικό installation, η οποία παρατίθεται παρακάτω:   

CREATURES (Καλικάντζαροι και Όρνιθες, ως πλάσματα εξώκοσμα, που προσφέρουν λύσεις  πραγματικά ουσιαστικές και ενστικτωδώς βασικές)  μέσα από ένα είδος IMAGINATION MANIFESTO!

Το installation είχε ως στόχο να προτείνει πως η λύση στις δυσκολίες των νέων συνθηκών της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της πολιτικής, βρίσκεται στην επιστροφή στη δημιουργικότητα και τη φαντασίαστα βασικά.

Τα έργα αποτέλεσαν την αφετηρία και έδωσαν τη βάση για το ασπρόμαυρο κουτί μας, με δουλειές της Έ. Κατσούρη, της Μ. Παπαθεοδούλου, του Γ. Κουκουμά, του Γ. Χιώτη και της Θ. Κασουλίδου σε επιμέλεια της Μαρίνας Μαλένη: διαδραστικό, παιγνιδιάρικο, τονίζοντας τη σημασία που έχει ο κάθε άνθρωπος που το επισκέπτεται (εφόσον αυτός «φωτίζει» και κυριολεκτικά και μεταφορικά το τί θα βλέπει στο εσωτερικό του) αλλά τη σημασία της φαντασίας και δημιουργικότητας του κάθε ανθρώπου ως βοήθημα διαχείρισης της κρίσης παντός τύπου που περνά η υφήλιος.

Προτιμούνται αυτοτελείς δράσεις αν και δεν αποκλείονται εισηγήσεις για συνεχιζόμενες. 

Η επιλογή των δραστηριοτήτων που θα φιλοξενηθούν θα γίνει σε συνάρτηση με το βαθμό υλοποίησής τους, την πρωτοτυπία τους και την ποιότητά τους αλλά και τις ανάγκες που θα διαφανούν.

Οι δράσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από οικονομικό προγραμματισμό ώστε να είναι σχεδόν αυτοχρηματοδοτούμενες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης στο 22864320-1, πρωινά μόνο.  Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο mmaleni@thoc.org.cy ή στο nmourouzi@thoc.org.cy.

Εισηγήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2015.