Cyprus Theatre Organisation

06.11.2015

Παραστάσεις με Αγγλικούς και Τουρκικούς υπέρτιτλους

Νέα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επαναφέρει τη φετινή θεατρική σεζόν 2015 - 2016 το θεσμό των υπερτιτλισμένων παραστάσεων, προσθέτοντας και την τουρκική γλώσσα.

Οι παραστάσεις με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους για τις εναρκτήριες παραγωγές της φετινής σεζόν έχουν προγραμματιστεί για συγκεκριμένες ημερομηνίες (βλέπετε πιο κάτω).

Σκηνή 018
Εγώ, ο Πρίγκιπας 
του Βασίλη Μυριανθόπουλου

Σε αυτήν τη διαφορετική “ποπ όπερα” για παιδιά, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Σκηνή 018 του ΘΟΚ, το κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του, αντιλαμβάνεται και διαφορετικά το κάθε κομμάτι της ιστορίας. Έχει την ευκαιρία να υπάρχει μέσα και πίσω απ’ τα παραμύθια, όπως τα ξέρει, να ακούσει πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς, χορούς και τραγούδια και να αναγνωρίσει τα σύμβολα του όπως τα έχει μάθει τόσα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να εκτιμά τον θρίαμβο της απλότητας και να απολαύσει το μεγαλύτερο παραμύθι της ζωής. Τη ζωή την ίδια!

Παραστάσεις με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ (χώρος παλιού ΓΣΠ)
24 Ιανουαρίου & 7 Φεβρουαρίου

Λεμεσός
Θέατρο Ριάλτο
12 Δεκεμβρίου  

Νέα Σκηνή
Το παλάτι του τέλους
της Judith Thompson

Το έργο αποτελείται  από τρεις μονολόγους υπαρκτών  προσώπων  που σχετίζονται  με τον πόλεμο στο Ιράκ .
Τα πρόσωπα του έργου είναι, η Lynndie England, έφεδρος του αμερικανικού στρατού, ο Δρ. David Kelly, βρετανός επιθεωρητής όπλων και η Nehrjas Al Saffarh, ιρακινή μητέρα και μέλος του Κ.Κ.Ι.

«Το παλάτι του τέλους» , ένα τέλειο μίγμα σκληρής ποίησης και λυρικής αφήγησης που συλλαμβάνει το εύθραυστο των ανθρώπινων όντων, συγκινεί περισσότερο με τη σαφή του δήλωσή για τον πόλεμο: δεν υπάρχει κανένας νικητής. Σε όποια πλευρά του πολέμου κι αν βρισκόμαστε, χάνουμε. Γυναίκες, παιδιά, άνδρες, στρατιώτες, πολιτικοί… είμαστε όλοι τρωτοί. Μιλά επίσης για την ευθύνη μας στη διαμάχη, την άγνοιά και το φόβο μας για το «άλλο»,  την κοινωνία του ψέματος.

Παραστάσεις με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ (χώρος παλιού ΓΣΠ)
21 Νοεμβρίου & 4 Δεκεμβρίου

Λεμεσός
Θέατρο Ριάλτο
9 Δεκεμβρίου  

Δεν επιτρέπεται η είσοδος κάτω των 15 ετών.

Κεντρική Σκηνή
Λωξάντρα
της Μαρίας Ιορδανίδου

Η θεατρική διασκευή έγινε από το βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου Λωξάντρα των Εκδόσεων της Εστίας

Γραμμένο το 1963, η Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου, θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην  Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου και δραματοποίηση Σάββα Κυριακίδη, και με  δεκαπενταμελή θίασο. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Σ΄ εκείνη την παλιά Πόλη που υπήρξε κάποτε κι αγαπήθηκε πολύ, έζησε η Λωξάντρα.

Στα χνάρια της πραγματικής- φανταστικής ζωής της, μας οδηγεί ένας Χορός νέων ηθοποιών. Η παρουσία του, επαναλαμβανόμενο μοτίβο της παράστασης, συνδέει  το χτες με το σήμερα και η ιστορία παίρνει μια άλλη διάσταση.

Παραστάσεις με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ (χώρος παλιού ΓΣΠ)
19 Δεκεμβρίου & 3 Ιανουαρίου

Λεμεσός
Θέατρο Ριάλτο
22 Ιανουαρίου