Cyprus Theatre Organisation

10.11.2015

Tο βραβευμένη συμμετοχή της Κύπρου στην Prague Quadrennial 2015 τώρα στο Nicosia Pop Up Festival

Νέα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει στο κυπριακό κοινό την εικαστική εγκατάσταση που αποτέλεσε την Κυπριακή συμμετοχή στην Έκθεση Σκηνογραφίας και Αρχιτεκτονικής Prague Quadrennial 2015, σε συνεργασία με το NICOSIA POP UP Festival από 13 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2015, στο Εμπορικό Κέντρο City Plaza επί της Λεωφόρου Μακαρίου.

H Έκθεση Σκηνογραφίας και Αρχιτεκτονικής Prague Quadrennial 2015, ίσως το σημαντικότερο γεγονός παγκόσμια σε ότι αφορά το σχεδιασμό παραστασιακού χώρου, περιελάμβανε φέτος πάνω από 620 εκδηλώσεις σε 48 διαφορετικά σημεία της Πράγας και την επισκέφθηκαν πάνω από 180,000 επισκέπτες από 90 χώρες.

Η επίσημη συμμετοχή της Κύπρου στην PQ 2015, «CREATURES» βασίστηκε στα εξώκοσμα πλάσματα που παρουσιάστηκαν στο θέατρο για να προσφέρουν λύσεις στα αδιέξοδα παντός είδους που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Η εικαστική εγκατάσταση πρότεινε τη στροφή πίσω στον άνθρωπο, την επιστροφή στα βασικά και τη φαντασία, με διαδραστικότητα και πρόκληση στο θεατή να ανακαλύψει ο ίδιος τί υπάρχει για να δει.

Το installation βασίστηκε στο σχεδιασμό για τις δύο παραγωγές του ΘΟΚ, Όρνιθες του Αριστοφάνη και Κάλι-Καντζάρ & ΣΙΑ!... των Λέας Μαλένη, Χριστίνας Κωνσταντίνου και Βαλεντίνου Κόκκινου από την Έλενα Κατσούρη (σκηνογράφο/ενδυματολόγο) και το Γεώργιο Κουκουμά (Σχεδιαστή Φωτισμού) με επιμελήτρια τη Μαρίνα Μαλένη (Θεατρολόγο με ειδικότητα στην Επικοινωνία).  Συμπεριλήφθηκε επίσης δουλειά της Μαργαρίτας Παπαθεοδούλου (Όρνιθες), του Γιώργου Χιώτη (Όρνιθες) και της Θέλμας Κασουλίδου (Κάλι-Καντζάρ & ΣΙΑ!...). 

Η Κυπριακή συμμετοχή τιμήθηκε στην Πράγα με το γ’ βραβείο Νεανικού Κοινού.