Cyprus Theatre Organisation

24.11.2015

Τετραήμερο σεμινάριο με το διακεκριμένο Αμερικανό σκηνογράφο, σχεδιαστή φωτισμού και βίντεο Matt Kizer

Νέα

Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογραφών, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (CY.C.S.TA.T.) σε συνεργασία με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ.) και το Plymouth State University (USA) διοργανώνει τετραήμερο σεμινάριο με το διακεκριμένο Αμερικανό σκηνογράφο, σχεδιαστή φωτισμού και βίντεο κ. Matt Kizer με θέμα:

«Οι διαδραστικές βίντεο-προβολές στο θέατρο, το χορό και τις παραστατικές τέχνες»

Χώρος: Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Ημερομηνίες διεξαγωγής :

Παρασκευή 4/12/2015 (ώρα 15:00 - 19:00)
Σάββατο 5/12/2015 (ώρα 9:00 π.μ. - 13:00)
Κυριακή 6/12/2015 (ώρα 9:00 π.μ. - 13:00)
Δευτέρα 7/12/2015 (ώρα 15:00 - 19:00)


Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ (και για τις τέσσερις ημέρες)
40 ευρώ για φοιτητές και για τα μέλη της CY.C.S.TA.T.

Το σεμινάριο θα διαρκεί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες και θα διεξαχθεί υπό τη μορφή πρακτικού και θεωρητικού εργαστηρίου στην αγγλική γλώσσα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες σκηνογράφους, σχεδιαστές φωτισμού, εικαστικούς, σχεδιαστές βίντεο, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, αρχιτέκτονες, τεχνικούς θεάτρου, digital artists, animators, σχεδιαστές πολυμέσων, επαγγελματίες στο χώρο των παραστατικών τεχνών, φοιτητές των κλάδων εικαστικών και παραστατικών τεχνών, φοιτητές των κλάδων πολυμέσων, σχεδιασμού και τεχνολογίας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η κράτηση είναι απαραίτητη.
Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 99964996, 99463316.


Χορηγοί:

Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

ΘΟΚ

EVENT PRO

AVS Audio-visual services


Τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Η ιστορία των προβολών στη θεατρική σκηνή.
  • Οι βασικές αρχές των προβολών.
  • Σχεδιάζοντας σκηνικά έχοντας κατά νου την τοποθέτηση "οθονών" μέσα σε αυτά.
  • Πίσω-προβολές (σε μαύρη,γκρίζα και λευκή επιφάνεια).
  • Χρησιμοποιώντας τις προβολές ως πηγή φωτός στη σκηνή.
  • Ξεγελώντας το ακροατήριο- ψευδαίσθηση.
  • Χρησιμοποιώντας τις προβολές με αντισυμβατικά μέσα.
  • Μέσα προβολών (προγράμματα προβολών).
  • Ελέγχοντας τα μέσα προβολών.
  • Χρησιμοποιώντας πολλαπλές προβολές ταυτόχρονα.
  • Χαρτογραφώντας το χώρο με τις προβολές και εντοπίζοντας τους περφόρμερς στο χώρο με τις προβολές (mapping projection/tracking performers on stage).


Βιογραφικό Σημείωμα

Matt Kizer

Ζει μαζί με την οικογένειά του στην τοποθεσία White Mountains of New Hampshire (USA). Βασικός σκηνογράφος και σχεδιαστής φωτισμού του Plymouth State University (USA) όπου διδάσκει ,ως επικεφαλής καθηγητής, στον κλάδο Design and Technology από το 1996.  

Έχει σχεδιάσει σκηνικά και φωτισμούς για το θέατρο, το χορό, για περιοδείες και κολλέγια σε διάφορες περιοχές της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μεταξύ άλλων είναι ο βασικός σχεδιαστής για το Auburn University της πολιτείας Alabama. Έχει σχεδιάσει φωτισμούς για το Φεστιβάλ όπερας της Ρώμης στην Ιταλία από τους οποίους ξεχωρίζουν Το ελιξίριο του έρωτα και ο Μαγικός Αυλός και τα δύο παραγωγές της Orchestra Sinfonica dell' International Chamber Ensemble at Sant'Ivo alla Sapienza στη Ρώμη. Έχει εργαστεί ως σχεδιαστής φωτισμού και πολυμέσων για το χορό και κίνηση στο Potsdam, της Γερμανίας στο θέατρο T-Werk της Schiffbauergasse σε συνεργασία με την εταιρεία A-Fortiorni.

Σπούδασε σκηνογραφία στο Indiana State University Purdue University Fort Wayne (1992) και ακολούθως πήρε το μεταπτυχιακό του στον κλάδο του σχεδιασμού από το Ohio State University (1995).

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τη βιογραφία του κ. Matt Kizer μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του http://scenicandlighting.com/.