ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ | ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: 28/02/2021

Ανοιχτή πρόσκληση

16 Φεβρουαρίου 2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πρόγραμμα επιχορήγησης δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών θεατρικών έργων μικρής διάρκειας, το οποίο εντάσσεται στις διαδικτυακές δράσεις «Ο νέος χώρος» στο Θεατρικό Καταφύγιο ΘΟΚ.

Το πρόγραμμα αποτελεί άλλη μία ενέργεια του ΘΟΚ με αφορμή τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 και της έλλειψης τρόπων έκφρασης για τους δημιουργούς. Δίνει δε ευκαιρία απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης σε ανθρώπους του θεάτρου που αυτό το διάστημα δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε καινούριους συνεργάτες να κάνουν επαφή και να προβληθούν δημιουργικά μέσα από τη συνεργασία τους με τον Οργανισμό. Τέλος, η έμφαση στη μουσικής έχει ως στόχο να προωθήσει τη συνύπαρξη δημιουργών από διάφορους κλάδους των τεχνών και να δώσει στα φιλμάκια που θα παραχθούν ως κοινό χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο έκφρασης.

Στόχος: Η δραστηριοποίηση και η συνεργασία των δημιουργών σε μια σειρά από διαδικτυακές μουσικές ιστορίες και μικρά μιούζικαλ. Ο όρος «μουσικές ιστορίες» μπορεί να ερμηνευτεί ελεύθερα από τους δημιουργούς, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Τρόπος: Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή προτάσεων, από τις οποίες θα επιλεγούν μέχρι και δέκα, οι οποίες θα επιχορηγηθούν με €1.000 έκαστη και θα παρουσιαστούν στο κανάλι του ΥouΤube μέσα από τη σελίδα του ΘΟΚ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν παρουσίαση της ιδέας, σύντομη περίληψη, ονόματα συνεργατών, διάρκεια ψηφιακής μουσικής ιστορίας, χρόνο υλοποίησης. Οι προτάσεις θα εξεταστούν από τη Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης και θα υποβληθεί εισήγηση για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ.

Θεματική: Ελεύθερη, με δυνατότητα να γίνουν ολοκληρωμένες μουσικές ιστορίες για ειδικό κοινό ή για όλους, παιδιά, ειδικές ομάδες, με θέμα την πανδημία, τον εγκλεισμό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα επιθυμούν οι δημιουργοί. Θεωρούμε πως οι δημιουργοί πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, με κοινό χαρακτηριστικό το ενοποιητικό στοιχείο της μουσικής ιστορίας. Υπάρχουν τόσοι περιορισμοί τώρα λόγω της πανδημίας, εδώ είναι ένας «χώρος» όπου μπορούμε να δώσουμε άπλετη ελευθερία.

Γιατί;

  • Για να δοθεί η ευκαιρία στους δημιουργούς να εκφραστούν έστω και διαδικτυακά, εφόσον η φυσική παρουσία εμποδίζεται και δεν προβλέπεται να υπάρχει ελεύθερη συνάθροιση για το 2021.
  • Να δοθεί βήμα από τον Οργανισμό σε περισσότερους δημιουργούς, προβάλλοντας τη δουλειά τους κάτω από την ομπρέλα του
  • Να δοθεί στο κοινό πρόσβαση και ευκαιρία επικοινωνίας με την καλλιτεχνική δημιουργία και παρακολούθησης μικρών θεατρικών ιστοριών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στο mmaleni@thoc.org.cy  με τα ακόλουθα στοιχεία:

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΡΟΠΟΣ/ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (με σύντομα βιογραφικά)   

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ: Το αποτέλεσμα θα μπορεί να παραδοθεί και με τη μορφή ηλεκτρονικού συνδέσμου, το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Πληροφορίες: Μαρίνα Μαλένη, mmaleni@thoc.org.cy, 22864320

Φωτο: Alex on Unsplash