Οι Μικρές Μουσικές Ιστορίες του ΘΟΚ

23 Ιουλίου 2021

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να δοθεί ευκαιρία απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης σε ανθρώπους του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών, οι οποίοι πλήγηκαν αφόρητα από την πανδημία COVID-19 και την έλλειψη ευκαιριών για καλλιτεχνική δημιουργία, ο ΘΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Μικρές Μουσικές Ιστορίες».

Ξεχωριστοί καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών δημιούργησαν δέκα Μικρές Μουσικές Ιστορίες, υλοποιώντας το πρόγραμμα που είχε στόχο τη συνεργασία και τη συνύπαρξη δημιουργών από διάφορους κλάδους των τεχνών, με έμφαση στο θέατρο και τη μουσική.

Οι δημιουργοί αφέθηκαν ελεύθεροι να εκφραστούν, με κοινό χαρακτηριστικό το ενοποιητικό στοιχείο της μουσικής και του θεάτρου, ώστε να να γίνουν ολοκληρωμένες μουσικές ιστορίες για ειδικό κοινό ή για όλους -και για παιδιά- με θέμα την πανδημία, τον εγκλεισμό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα επιθυμούσαν οι ίδιοι.

Με ακράδαντη την πίστη πως η ζωντανή επαφή στο θέατρο δεν μπορεί να υποκατασταθεί εφάμιλλα από τη διαδικτυακή, οι Μικρές Μουσικές Ιστορίες γίνονται γέφυρα, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους των παραστατικών τεχνών και του κοινού, έστω και διαδικτυακά.

Οι διαδικτυακές μουσικές ιστορίες παρουσιάστηκαν στο κοινό από τις 7 ως τις 28 Ιουνίου 2021 και θα παραμένουν σε δωρεάν πρόσβαση για το κοινό από την ιστοσελίδα του ΘΟΚ μέχρι το τέλος του 2021.

Ιδέα, επιμέλεια δράσης: Μαρίνα Μαλένη

Οργάνωση, πληροφορίες: Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ, τηλ. 22864320-1

Δείτε τις Μικρές Μουσικές Ιστορίες ► ΕΔΩ

Σχετικό Δελτίο Τύπου ►ΕΔΩ