ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Καραούλης - Ελένη Μολέσκη

11 Νοεμβρίου 2019

Με αφορμή τη ζωή και το έργο του Πολωνοεβραίου παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ, ενός από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες των δικαιωμάτων του παιδιού, ο Γιάννης Καραούλης και η Ελένη Μολέσκη αναπτύσσουν μια σειρά από δράσεις με εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα –θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις και δύο παραγωγές–, τοποθετώντας στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας τον έφηβο, ως θεατή και συνδημιουργό.

 Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

Στο θέατρο αφηγούμαστε ιστορίες, τις περισσότερες φορές άλλων, αλλά μερικές φορές λέμε τις δικές μας ιστορίες. Συνήθως υπάρχει ένας σκηνοθέτης που αποφασίζει, αλλά μερικές φορές αποφασίζουμε όλοι μαζί. Συνήθως στο σχολείο κάνουμε θέατρο για να μάθουμε κάτι, αλλά μερικές φορές μαθαίνουμε απλώς ο ένας τον άλλο.

Αν είσαι νέος από 14 έως 18 ετών και σου αρέσει να δημιουργείς με μια ομάδα και να λες ιστορίες, δικές σου ή φανταστικές, με λέξεις ή και χωρίς, έλα να δουλέψουμε μαζί. Το εργαστήρι πραγματοποιείται με τη στήριξη του οργανισμού Hope for Children.

 Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη Μολέσκη, Γιάννης Καραούλης

Διδάσκοντες: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη και Έλενα Χριστοδουλίδου.

Κάθε Σάββατο, από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. στο Θέατρο Αποθήκες

Έναρξη εργαστηρίου: 30 Νοεμβρίου 2019

Ολοκλήρωση εργαστηρίου:14 Απριλίου 2020 (ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό)

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους 14 μέχρι 18 ετών.

Δωρεάν συμμετοχή

Δηλώσεις συμμετοχής έως 23 Νοεμβρίου 2019 στο dramaturg@thoc.org.cy ή στο 22 864306.

 

Συμμετοχές γίνονται δεκτές στο dramaturg@thoc.org.cy. Για πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο 22 864306.

 

«Αδέξια χωρίζουμε τα χρόνια σε λιγότερο ή περισσότερο ώριμα. Δεν υπάρχει το ανώριμο σήμερα, καμία ιεραρχία, κανένας μεγαλύτερος ή μικρότερος βαθμός πόνου και χαράς, ελπίδας και απογοήτευσης. Όταν παίζω ή μιλάω με ένα παιδί, σμίγουν δύο εξίσου ώριμες στιγμές της δικής μου και της δικής του ζωής».

Γιάνους Κόρτσακ, Το δικαίωμα του παιδιού στο σεβασμό