ΘΥΜΕΛΗ
Πληροφορίες για παραγωγές και παραστάσεις μετά από ενημέρωση των Φορέων
50 χρόνια θέατρο
Βίντεο-αφιερώματα στα 50 χρόνια του ΘΟΚ
Θεατρικό Καταφύγιο
Προηγούμενες δράσεις
Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες ξανά!
Πρόγραμμα Παραστάσεων

Εργαστήρια της Τετάρτης

Θεατρικό Καταφύγιο

Ξανά μαζί στα Εργαστήρια της Τετάρτης!

Ανοιχτό κάλεσμα για προτάσεις

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης είναι στη διαδικασία κατάρτισης προγράμματος για την επανέναρξη των Εργαστηρίων της Τετάρτης κατά το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου 2022.

Λόγω του μεγάλου διαστήματος που έχει παρέλθει από τον τελευταίο προγραμματισμό, γίνονται δεκτές εκ νέου προτάσεις.

Οι προτάσεις πρέπει να αφορούν:

Τρίωρα αυτοτελή βιωματικά εργαστήρια θεάτρου τα οποία να απευθύνονται σε ειδικές ομάδες ενδιαφέροντος (π.χ. νηπιαγωγούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού κ.λπ.), αλλά και στο ευρύ κοινό, με συγκεκριμένη θεματική. 

Ενθαρρύνουμε την υλοποίηση πρωτότυπων προτάσεων που συνδυάζουν τη θεατρική τέχνη με την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την απόκτηση πρακτικών γνώσεων για κάθε ομάδα ενδιαφέροντος.

Εισηγήσεις γίνονται δεκτές τόσο από επαγγελματίες που επιθυμούν να διδάξουν εργαστήρια συγκεκριμένης θεματολογίας, όσο και από ενδιαφερόμενους που θέλουν να προτείνουν ιδέες για εργαστήρια που πιστεύουν πως θα είναι χρήσιμες και ενδιαφέρουσες.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα καταρτιστεί με βάση τις προτάσεις από τη Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης Μαρίνα Μαλένη, επιμελήτρια της δράσης, και θα υποβληθεί στο Δ.Σ. του ΘΟΚ για έγκριση.

Τα Εργαστήρια της Τετάρτης

Ο ΘΟΚ, με εισήγηση της επιμελήτριας, δημιούργησε το 2013 το Θεατρικό Καταφύγιο, ένα χώρο που θα αφουγκραζόταν τις ανάγκες και θα προσέφερε δημιουργικό «καταφύγιο» σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχέση με το θέατρο. Φιλοξενεί δράσεις με συμβολικές χρεώσεις, για να είναι προσιτές στο κοινό, με στόχο, αφενός, να ενδυναμώσουν και να συσφίξουν τη σχέση του κοινού με το θέατρο και, αφετέρου, να δώσουν την ευκαιρία αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο, προς όφελος του ευρύτερου κοινού.

Τα Εργαστήρια της Τετάρτης είναι τρίωρα καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από Οκτώβριο έως και Μάιο, από επαγγελματίες του πολιτισμού και του θεάτρου. Καταπιάνονται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τον καθένα, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε εργαστηρίου δίνεται δίπλωμα συμμετοχής σε όσες/-ους τα παρακολούθησαν.

Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στο mmaleni@thoc.org.cy  μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2021 και να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Τίτλος εργαστηρίου ή πρότασης/έργου
  2. Ομάδα στόχος – Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριo (ειδική ομάδα ενδιαφέροντος, ελάχιστος/μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων).
  3. Προτεινόμενος αριθμός συμμετεχόντων για τα εργαστήρια: συνήθως για 15-25 άτομα, αλλά να δηλωθεί ο αριθμός με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήριο.
  4. Σύντομη περιγραφή 50 λέξεων, καθώς και οπτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή του/της εργαστηρίου/δράσης, εάν επιλεγεί (σε δελτίο Τύπου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.).
  5. Αναλυτική περιγραφή και περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο του εργαστηρίου
  6. Πρακτικές ανάγκες, υλικά και εξοπλισμός για τα εργαστήρια (π.χ. προβολέας [projector], ήχος, καρέκλες, μαξιλάρια, συγκεκριμένες οδηγίες προς τους συμμετέχοντες κ.λπ.).
  7. Βιογραφικό συντονιστή/εισηγητή/συντελεστών και στοιχεία επικοινωνίας και ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
  8. Σύντομη περιγραφή σε μία πρόταση, που να περιλαμβάνει την ιδιότητα και τον τίτλο του εισηγητή (π.χ. «Ο/Η ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ είναι εκπαιδευτικός με ειδικότητα στο θεατρικό παιχνίδι και έχει πείρα στην XX τεχνική»).

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο Θεατρικό Καταφύγιο, στον υπόγειο χώρο του Κτιρίου ΘΟΚ.

Η αμοιβή για το κάθε εργαστήριo είναι €100, περιλαμβανομένων όλων των εξόδων.

Πληροφορίες: 22864320-1


Θεατρική Ανάπτυξη, υποστήριξη και δημιουργική αλληλεγγύη προσφέρεται από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με ένα διαφορετικό τρόπο από τη θεατρική σεζόν 2013-2014 μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.  Ο ΘΟΚ αποφάσισε τότε να δημιουργήσει το Θεατρικό Καταφύγιο, ένα χώρο που θα αφουγκραζόταν τις ανάγκες και θα πρόσφερε «καταφύγιο» δημιουργικό σε όσους ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχέση με το θέατρο.

Οι δράσεις, με συμβολικές χρεώσεις, για να είναι προσιτές στο κοινό, στόχο έχουν από τη μια να ενδυναμώσουν και να συσφίξουν τη σχέση του κοινού με το θέατρο, αλλά και από την άλλη, να δώσουν την ευκαιρία αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας ανθρώπων που ασχολούνται με το θέατρο, προς όφελος του ευρύτερου κοινού.

Τα Εργαστήρια Της Τετάρτης καταπιάνονται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τον καθένα.  Προσφέρονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, μέχρι 25 άτομα κάθε φορά, κάθε Τετάρτη απόγευμα 4.00μ.μ.-7.00μ.μ. στο Κτίριο ΘΟΚ.  Στους συμμετέχοντες δίνεται δίπλωμα συμμετοχής.  Κόστος συμμετοχής: €6 ανά εργαστήρι.

Τα εργαστήρια της Τετάρτης αναμένεται να επαναρχίσουν να προσφέρονται από τον Φεβρουάριο του 2022.

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποτείνεται στην Επιμελήτρια των Εργαστηρίων, Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης του ΘΟΚ Μαρίνα Μαλένη, στο τηλέφωνο 22864320 και ηλεκτρονικά στο mmaleni@thoc.org.cy .
Δηλώσεις συμμετοχής στο ταμείο ΘΟΚ, τηλέφωνο 77772717.


Σχετικά Νέα

Παράταση δίνει το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ για προτάσεις και εισηγήσεις

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2020
9 Σεπτεμβρίου 2020

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ παρατείνει την περίοδο υποβολής προτάσεων και εισηγήσεων μέχρι την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 για τις ακόλουθες δράσεις κάτω από το Θεατρικό Καταφύγιο:

ΔΡΑΣΕΙΣ:Α.…

Από 5 Φεβρουαρίου 2020 Εργαστήρια της Τετάρτης και πάλι!

Νέος κύκλος Εργαστηρίων
4 Φεβρουαρίου 2020

από 5 Φεβρουαρίου έως και 6 Μαΐου 2020

Εργαστήρια της Τετάρτης | Φθινόπωρο 2019

Θεατρικό Καταφύγιο
10 Σεπτεμβρίου 2019

Έναρξη 2 Οκτωβρίου 2019

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα».– Sydney J. Harris

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ εύχεται καλή…

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων | Εργαστήρια της Τετάρτης για τη νέα θεατρική σεζόν 2019-2020

Θεατρικό Καταφύγιο
6 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις και εισηγήσεις για τρίωρα αυτοτελή θεματικά εργαστήρια θεάτρου, για να ενταχθούν στην επιτυχημένη σειρά των Εργαστηρίων της…

Εργαστήρια της Τετάρτης 2019-2020 | Ανοιχτή πρόσκληση

Θεατρικό Καταφύγιο
13 Μαΐου 2019

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2019-2020

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΟΚ

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα» Sydney J.…

Εργαστήρια της Τρίτης στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Μεταφορά των «Εργαστηρίων της Τετάρτης» ΘΟΚ στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου
21 Φεβρουαρίου 2019

«Εργαστήρια της Τρίτης»

Μεταφορά των «Εργαστηρίων της Τετάρτης» ΘΟΚ στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Μια σειρά εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο Θεατρικό Καταφύγιο ΘΟΚ…