Cyprus Theatre Organisation

Αθηνά Μουστάκα

 

Σπουδές: Αποφοίτησε το 2014 από το Νεοελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Ιδέα» από το 2012 έως 2019 (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής).

Σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για Δύο» έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή της ομάδας Ιδέα, που παίχτηκε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και ταξίδεψε σε Σερβία, Μεξικό, Ελβετία, Πορτογαλία και Ισπανία όπου και διακρίθηκε με το πρώτο Βραβείο στο φεστιβάλ Αλμάγκρο και βραβείο ΘΟΚ Χορογραφίας/Κινησης. «Το δέντρο του Οιδίποδα» μια διασκευή της ομάδας πάνω στο μύθο του Οιδίποδα, στο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Γκολντόνι και στις «Γέφυρες», μια παράσταση της ομάδας Ιδέα βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων της πόλης. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, σημαντικότερες απ΄τις οποίες είναι: «Η κυρία του Μαξίμ» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, η «Βεγγέρα» μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, «Το Ταξίδι» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου. Οι «Μικρές Ιστορίες για Αγρίους» σε σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου, «Το αγόρι στο θεωρείο» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη καθώς και την «Εσμέ» σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Βρόντη.

Φέτος συμμετείχε στην sold out παράσταση «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο ρόλο της Αρσινόης.

Επιπλέον, σκηνοθέτησε την «Τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, την «Αριστοφανειάδα» μια διασκευή της ομάδας Ιδέα, βασισμένη σε όλα τα έργα του Αριστοφάνη όπου ανέβηκε στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ.

Σημαντικότερες κινηματογραφικές συμμετοχές ήταν οι ταινίες «Χρόνια πολλά» (μεγάλου μήκους), του Χρήστου Γεωργίου και «Ράγες» (μικρού μήκους), της Ελίνας Φέσσα.

Τηλεοπτικά συμμετείχε στη «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου, στην πρόσφατη επιτυχημένη σειρά του Αnt1 «Τhe friend» της Φωτεινής Αθερίδου καθώς επίσης και στη σειρά «Φλόγα και Άνεμος» της Ρέινας Εσκενάζυ στην ΕΡΤ.

Τραγουδάει, κάνει εκφωνήσεις και μεταγλωττίσεις.