Cyprus Theatre Organisation

Κινηματογραφικές προβολές

Οι Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» για ακόμα μία χρονιά επιλέγουν ξεχωριστές ταινίες που απευθύνονται κυρίως σε νεανικό αλλά και ενήλικο κοινό και ακουμπούν τα θέματα της ενηλικίωσης, των ανθρώπινων σχέσεων και των ανησυχιών που βιώνουν οι έφηβοι στον κόσμο σήμερα. Οι ταινίες προέρχονται από τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στη Λευκωσία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Goethe-Institut Zypern.

 

13 Οκτωβρίου 2023

Comedy Queen της Sanna Lenken

Σουηδία ∙ 2022 ∙ Διάρκεια: 93΄
*Με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία ακολουθεί τη Σάσα, ένα δεκατριάχρονο κορίτσι που έχει τη φιλοδοξία να γίνει stand up κωμικός, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να θεραπεύσει τη θλίψη της.

Η ταινία απευθύνεται σε θεατές άνω των 12 ετών.

 

 

 

 

20 Οκτωβρίου 2023

Happytrail των Jakob Werner, Thea Sparmeier, Pauline Cremer

Γερμανία ∙ 2021 ∙ Διάρκεια: 5΄
*Με αγγλικούς υπότιτλους

Η τριχοφυΐα στο γυναικείο σώμα. Ένα θέμα που απασχολεί αναπόφευκτα μια γυναίκα στην αρχή της εφηβείας της, όταν φυτρώνουν οι πρώτες τρίχες. Η Φράνκα έχει πολλές τρίχες στα πόδια, στα χέρια, στην κοιλιά της – όπως πολλές γυναίκες. Η αποτρίχωση πονάει και προκαλεί άλλα προβλήματα. Υπάρχει όμως άλλη εναλλακτική αποδεκτή από την κοινωνία; Η Φράνκα μιλά για τις εμπειρίες της και την απόφασή της να αφήσει τις τρίχες του σώματός της να μεγαλώσουν.

Slow dance του Christian Zetterberg

Σουηδία ∙ 2018 ∙ Διάρκεια: 6΄
*Με ελληνικούς υπότιτλους

Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού χορού γυμνασίου, ένα αγόρι προσπαθεί να βρει το θάρρος να μιλήσει στην πρώτη του αγάπη.

 

Shower boys του Christian Zetterberg

Σουηδία ∙ 2021 ∙ Διάρκεια: 9΄
*Με ελληνικούς υπότιτλους

Μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, οι δωδεκάχρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν σπίτι και δοκιμάζουν ο ένας τα όρια του άλλου. Ένα ξαφνικό γεγονός σε ένα αθώο παιχνίδι θέτει υπό αμφισβήτηση τη φύση και τα όρια της φιλίας μεταξύ αγοριών.

Moving Forward των Liselotte Persson και Christian Zetterberg

Σουηδία ∙ 2020 ∙ Διάρκεια: 11΄
*Με ελληνικούς υπότιτλους

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του. Την επόμενη μέρα η Μίσα θα μετακομίσει στο εξωτερικό, ενώ η Φανί θα μείνει στη γενέτειρά της. Η Φανί παλεύει με τη ζήλια και τη μελαγχολία της γιατί η ίδια θα μείνει πίσω. Η Μίσα προσπαθεί να περάσουν όσο καλύτερα μπορούν την τελευταία τους μέρα μαζί.

 

 

 

Maternelle του Βασίλη Δογάνη

Ελλάδα, Γαλλία ∙ 2023 ∙ Διάρκεια: 19΄

Ο Γιάννης, ένα εξάχρονο παιδί που μόλις έφτασε στη Γαλλία από την Ελλάδα με τη μητέρα του Χριστίνα, πάει για πρώτη φορά στο γαλλικό νηπιαγωγείο. Χωρίς μέσο επικοινωνίας, βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος σ’ έναν άγνωστο κόσμο.

Troublemaker της Olive Nwosu

Γαλλία ∙ 2019 ∙ Διάρκεια: 11΄
*Με ελληνικούς υπότιτλους

Ένα βαριεστημένο, άτακτο νεαρό αγόρι προκαλεί προβλήματα στη μικρή πόλη του στη Νιγηρία. Ανακαλύπτει ότι οι πράξεις του έχουν συνέπειες και ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν μπορεί να καταλάβει.

 

 

 

Haut les coeurs του Adrian Moyse Dullin

Γαλλία ∙ 2021 ∙ Διάρκεια: 15΄
*Με ελληνικούς υπότιτλους

Η δεκαπεντάχρονη Κένζα και ο δεκατριάχρονος αδερφός της Μαχντί ταπεινώνουν τακτικά ο ένας τον άλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκληρούς τρόπους. Σε ένα ταξίδι με το λεωφορείο, η Κένζα προκαλεί τον αφελή και ρομαντικό μικρό αδερφό της να δηλώσει την αγάπη του για την Τζάντα, ένα κορίτσι που αγαπά ο Μαχντί αλλά εκείνη δεν τον ξέρει. Υπό την πίεση της αδερφής του, ο Μαχντί καταλήγει να ομολογήσει.

 

 

 

 

 

 

Οι ταινίες απευθύνονται σε θεατές άνω των 12 ετών.

Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ώρες προβολών: 20:30

Απαραίτητη προκράτηση και παραλαβή δελτίων εισόδου από το Ταμείο ΘΟΚ (77772717).
 

Σε συνεργασία

Πρεσβεία ΣουηδίαςInstitut_FrancaisΙνστιτούτο Γκαίτε

Χορηγοί Επικοινωνίας

NICHE