Cyprus Theatre Organisation

10.9.2019

Εργαστήρια της Τετάρτης | Φθινόπωρο 2019

Θεατρικό Καταφύγιο

Νέα

Έναρξη 2 Οκτωβρίου 2019

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα».– Sydney J. Harris

 Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ εύχεται καλή νέα θεατρική σεζόν και ανακοινώνει τη νέα σειρά με  αυτοτελή θεματικά εργαστήρια που θα προσφέρονται όπως κάθε χρόνο στο Θεατρικό Καταφύγιο, στο Κτίριο ΘΟΚ.

Κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου θα φιλοξενηθούν 11 πρωτότυπα, αυτοτελή,  καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά και ενημερωτικά εργαστήρια, με αρχή την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Τα Εργαστήρια της Τετάρτης έχουν στόχο να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων, συνδυάζοντας τη θεατρική τέχνη με την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την απόκτηση πρακτικών γνώσεων για όλους τους συμμετέχοντες.

Λίγα λόγια για τα Εργαστήρια της Τετάρτης

Ο ΘΟΚ δημιούργησε το 2013 το Θεατρικό Καταφύγιο, ένα χώρο που θα αφουγκραζόταν τις ανάγκες και θα πρόσφερε «καταφύγιο» δημιουργικό σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχέση με το θέατρο. Τα Εργαστήρια της Τετάρτης είναι εκπαιδευτικές, αυτοτελείς δράσεις που έχουν πρακτικό κυρίως χαρακτήρα, με συμβολικές χρεώσεις, για να είναι προσιτές σε όλους. Στόχος είναι αφενός να ενδυναμώσουν και να συσφίξουν τη σχέση του κοινού με το θέατρο μέσα από εργαστήρια και αφετέρου, να δώσουν την ευκαιρία αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο, προς όφελος του ευρύτερου κοινού.

Πρακτικές πληροφορίες

Τα εργαστήρια είναι τρίωρα, αυτοτελή και προσφέρονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με πολύ μικρό αντίτιμο (6€), κάθε Τετάρτη απόγευμα, 4.00-7.00μ.μ. στο Κτίριο ΘΟΚ, από Οκτώβριο έως και Μάιο

Οι εισηγητές είναι επαγγελματίες του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του θεάτρου. Τα εργαστήρια καταπιάνονται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τον καθένα, και με την ολοκλήρωση κάθε εργαστηρίου απονέμεται Δίπλωμα Συμμετοχής στους συμμετέχοντες.  Τη γενική επιμέλεια έχει η Μαρίνα Μαλένη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο ταμείο ΘΟΚ, τηλ. 77772717

Πληροφορίες τηλ. 22864320-1 και ηλεκτρονικά mmaleni@thoc.org.cy

www.thoc.org.cy

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων ΕΔΩ