Cyprus Theatre Organisation

21.12.2018

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ΘΟΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Νέα

Στη συνεργασία για την υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της εδραίωσης και ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) αποσκοπεί το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη χθες, 18 Δεκεμβρίου 2018, μεταξύ του ΓΤΠ και του ΘΟΚ.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ στα Γραφεία του Οργανισμού η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ κ. Γιάννης Τουμαζής.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή του Μνημονίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ  καλωσόρισε τη Διευθύντρια του ΓΤΠ, χαρακτηρίζοντάς την δραστήρια και ενεργητική. Εξέφρασε δε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία μεταξύ ΓΤΠ και ΘΟΚ. Αυτή η εξωστρέφεια που επιδεικνύει το ΓΤΠ και που αποτελεί δείγμα γραφής της κας Σόφης Μιχαηλίδου, είπε, θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στο ίδιο και τους συνεργαζόμενους φορείς όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Αναφερόμενος στις πρόνοιες του Μνημονίου, ο κ. Τουμαζής σημείωσε ότι αναμένονται σύντομα πολύ ωραίες δράσεις. Ευχαρίστησε, τέλος, εκ μέρους και του ΔΣ του ΘΟΚ, το ΓΤΠ, και εξέφρασε την προσμονή του για μεγάλες και ωραίες συνεργασίες. 

Στον δικό της χαιρετισμό η Διευθύντρια του ΓΤΠ εξέφρασε ειλικρινή χαρά και τιμή για την υπογραφή του Μνημονίου και εξήρε την προσφορά του ΘΟΚ στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την κοινωνία.  Ο ΘΟΚ διανύει τα τελευταία χρόνια μια από τις καλύτερες φάσεις του, σημείωσε η κα Μιχαηλίδου και συνεχάρη το ΔΣ του ΘΟΚ για το γεγονός ότι στήριξε και έδωσε περαιτέρω ώθηση στον Οργανισμό να ανταποκριθεί επάξια στον ιστορικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο. Τέλος, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το ΓΤΠ θα εργαστεί με τον δέοντα σεβασμό αλλά και περίσσιο ενθουσιασμό για την επιτυχή υλοποίηση των προνοιών αυτής της Συμφωνίας.

Ανάμεσα στις πρόνοιες του Μνημονίου περιλαμβάνεται η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων (εκθέσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων, ημερίδων, συνεδρίων, κ.λπ.) με θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΓΤΠ και του ΘΟΚ.