Cyprus Theatre Organisation

20.2.2019

Απονεμήθηκε το Βραβείο Αρχαίου Δράματος στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τον ρόλο της Άτοσσας στους «Πέρσες» του ΘΟΚ

Νέα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2018, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου & Χορού 2018, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ απονεμήθηκε στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τον ρόλο της Άτοσσας στους «Πέρσες» του Αισχύλου, με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη κατά την παραλαβή του βραβείου της ευχαρίστησε τον ΘΟΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Σάββα Κυριακίδη και τους συναδέλφους της για την αγαστή συνεργασία.

Ο θεσμός φέτος συμπληρώνει 23 χρόνια από την γέννησή του και έχει σκοπό την αμερόληπτη ανάδειξη και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και της επιστημονικής της τεκμηρίωσης, όπως αυτή αποτυπώνεται σε θεατρολογικά και μουσικολογικά πονήματα.

 

*** Το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι επίχρυσο ακριβές αντίγραφο στεφάνου ελληνιστικής εποχής, που ανακαλύφθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ αυτό των βραβείων «Κάρολος Κουν» είναι αντίγραφο του «Ηλίου», που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Διαμαντής Διαμαντόπουλος για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας της τραγωδίας «Άλκηστις» του Ευριπίδη - του πρώτου αρχαίου δράματος που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν.