Cyprus Theatre Organisation

03.10.2017

Πρώτη Διαβούλευση με τους Νέους από τον ΘΟΚ και τον ΟΝΕΚ

Νέα

Σε ανοιχτό διάλογο που αφορά τη σχέση των νέων ανθρώπων με το θέατρο μπαίνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Χθες, στη Νέα Σκηνή του Κτιρίου ΘΟΚ, έγινε η πρώτη από μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν αφενός να αφουγκραστεί η θεατρική κοινότητα τις ανάγκες και τις σκέψεις των νέων και αφετέρου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των νέων στα σωστά κανάλια. Επίσης, να γίνουν κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για την προσέλευση περισσότερων νέων στις θεατρικές αίθουσες αλλά και τη συμμετοχή τους σε άλλες θεατρικές δραστηριότητες.

Σε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ κ. Σταύρος Κυριακίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόθεση είναι να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης, σύσφιγξης της σχέσης των νέων ανθρώπων με το θέατρο και τα θεατρικά σχήματα του τόπου, ώστε να μπορέσουν να γίνουν, τα κατάλληλα βήματα που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους νέους ανθρώπους ώστε να στρέψουν τα δικά τους βήματα στις θεατρικές αίθουσες και στο θαυμαστό κόσμο του θεάτρου γενικότερα.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Μενέλαος Μενελάου τόνισε τη σημασία που δίνει ο ΟΝΕΚ στην αναθέρμανση της σχέσης των δύο Οργανισμών και τη θετικότητα με την οποία αγκαλιάζεται η ιδέα της προσέλκυσης περισσότερων νέων στο Θέατρο.

Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ κ. Σάββας Κυριακίδης καλωσόρισε την ομάδα και ευχήθηκε αυτή να είναι η αρχή μιας σειράς συναντήσεων που θα αποτελέσουν τον πυρήνα έλξης των νέων ανθρώπων στην τέχνη του θεάτρου.

Η διαβούλευση ασχολήθηκε με ερωτήματα που αφορούν τις θεατρικές συνήθειες των νέων, τις προτιμήσεις τους, τις ανάγκες και τις εισηγήσεις τους.