Cyprus Theatre Organisation

18.7.2017

“το σαλόνι των ξένων”, ανοιχτή πρόσκληση για το δεύτερο τρίμηνο δράσεων

Νέα

“υπάρχει σε κάθε σπίτι ένα δωμάτιο κλειστό στους ενοίκους του. ένα δωμάτιο με απαγορευμένη την πρόσβαση. το δωμάτιο αυτό είναι σκοτεινό, χωρίς ζωή, είναι ένα δωμάτιο βιτρίνα. τα έπιπλα μέσα είναι ακριβά αλλά κανείς δεν κάθεται σ' αυτά. το δωμάτιο αυτό καθαρίζεται ενδελεχώς αλλά κανείς δεν το λερώνει. έχει κλειστά τα φώτα και τα παράθυρα. σπάνια μπαίνει κανείς σ' αυτό αλλά και όταν ακόμη το κάνει φοράει μια μάσκα ειδική γι' αυτό το δωμάτιο. κανείς δεν είναι αρκετά καθαρός, αρκετά άξιος, αρκετά σημαντικός γι' αυτό. το δωμάτιο αυτό είναι πιο σημαντικό από τους ανθρώπους που το φτιάξανε, είναι ένα άβατο.
είναι το σαλόνι των ξένων.”

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για το δεύτερο τρίμηνο δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Λάρκου και φέρουν τον τίτλο “το σαλόνι των ξένων”.

Στόχος είναι να λειτουργήσουν οι Αποθήκες ως συλλογικός χώρος συνομιλίας, ελεύθερης δημιουργίας και επαφής με το κοινό.
Γι αυτό και η πρόσκληση αφορά όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σκηνοθέτες, μουσικούς, χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες, σκηνογράφους, ηθοποιούς, συγγραφείς και εκπροσώπους θεατρικών ομάδων.

Στη συνάντηση, θα ανακοινωθεί η φιλοσοφία πίσω από την θεματική, θα παρουσιαστεί το πλάνο δράσεων του τριμήνου και θα αναλυθούν πρακτικά ζητήματα (διανομές, υλικοτεχνικές παροχές, οικονομικές ενισχύσεις και χρονοδιαγράμματα).
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στη συνέχεια και σε χρόνο που θα συμφωνηθεί να καταθέσουν προς έγκριση τις προτάσεις τους στον Οργανισμό.

Η συνάντηση θα γίνει στις 24 Ιουλίου στο κεντρικό κτίριο του ΘΟΚ, στις 18:00.

Παρακαλείστε, για καλύτερο συντονισμό της συνάντησης, να αποστείλετε μήνυμα αποδοχής της πρόσκλησης με τίτλο “το σαλόνι των ξένων”, με τα προσωπικά σας στοιχεία (ιδιότητα, mail επικοινωνίας, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση dramaturg@thoc.org.cy μέχρι την 21η Ιουλίου.