Cyprus Theatre Organisation

03.9.2017

Στο κατάμεστο Ηρώδειο έκλεισαν την περιοδεία τους στην Ελλάδα οι "Πέρσες" του ΘΟΚ

Νέα

Σε ένα κατάμεστο από πλήθος Ηρώδειο έκλεισε, το βράδυ της Τετάρτης, την περιοδεία της στην Ελλάδα, η παράσταση «Πέρσες» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, το αρχαιότερα σωζόμενο αρχαίο ελληνικό δράμα, που παρουσιάστηκε από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και Κύπριων ηθοποιών όπως η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους, κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Μετά τις δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και συμμετοχή σε σημαντικές πολιτιστικές οργανώσεις όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου και το Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη, οι «Πέρσες» κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα και του αθηναϊκού κοινού.

Τη χθεσινή παράσταση τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, Λυδία Κονιόρδου ενώ παρακολούθησαν αρκετοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Απολύτως δικαιωμένοι αισθάνονται για την επιλογή τους οι υπεύθυνοι του ΘΟΚ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιάννης Τουμαζής, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε:  «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανεπανάληπτη, θριαμβευτική θα έλεγα υποδοχή των Περσών τόσο από το κοινό όσο και από την κριτική στην Ελλάδα. Η περιοδεία του ΘΟΚ που ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου σε μια κατάμεστη Επίδαυρο και συνεχίστηκε με την ίδια επιτυχία στα Ιωάννινα, το Διον και τη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκε με μοναδικό τρόπο στο Ηρώδειο . Το κοινό με παρατεταμένα χειροκροτήματα αποθέωσε τους Πέρσες».

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού, ο κ. Τουμαζής υπογράμμισε:  «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτική της εξωστρέφειας και των γόνιμων και ρηξικέλευθων συνεργασιών και ειδικά με νέους ανθρώπους αποδίδει καρπούς και δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον».

 ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης - Ελλάδα/Αθήνα 31/08/2017 10:30