Cyprus Theatre Organisation

20.3.2017

«Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί»: Ανοιχτή δοκιμή για παιδιά και ενήλικες

Νέα

Η θεατρική παράσταση του ΘΟΚ «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» που έκλεψε τις καρδιές την θεατρική σεζόν 2014-2015, θα ταξιδέψει φέτος στο Στρασβούργο αφού έχει ενταχθεί στο Πολιτιστικό πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο ΘΟΚ θα δώσει στη Γαλλία επτά υπερτιτλισμένες παραστάσεις για σχολεία και το ευρύ κοινό στο χώρο εκδηλώσεων της Médiathèque André Malraux, του Στρασβούργου από τις 4-9 Απριλίου.

Με αφορμή την προετοιμασία των συντελεστών στην Κύπρο, ανοίγουμε τις πόρτες για το κοινό και σας προσκαλούμε σε ανοιχτή δοκιμή και συζήτηση για το θέμα του ρατσισμού, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 7:30μ.μ.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 77772717.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το έργο του Φόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Αλ- Νουρί» είναι μια ανατρεπτική κωμωδία για το ρατσισμό  και την πολιτισμική συμφιλίωση που απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ως 106 ετών! Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου  (δημιουργούς του πρωτοποριακού παιδικού έργου "ο Μορμόλης"). Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη»,  η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!  Στην εκδοχή με την Κυπριακή οικογένεια, οι μετανάστες.

Μετάφραση/Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά/Κουστούμια: Μαργαρίτα Παπαθεοδούλου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός Σκηνής: Χάρης Ιωάννου

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Φώτης Γεωργίδης (Τάρεκ Αλ-Νουρί), Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος (Σαμίρ), Πηνελόπη Βασιλείου (Δώρα), Τζούλιο Φιλίππο Ντ’Ερρίκο (Γιάννης), Μιχάλης Σοφοκλέους (Τάκης Παπαδάκης), Άντρια Ζένιου (Αμπίρα)