Cyprus Theatre Organisation

09.2.2015

PLAY ON! Τέσσερα νέα κυπριακά θεατρικά έργα

Α’ Θεατρικό Αναλόγιο του Προγράμματος PLAY ON!

Νέα

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του PLAY, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) απηύθυναν ξανά, τον περασμένο Μάρτιο, ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή καινούριων έργων, φέρνοντας κοντά συγγραφείς και πρακτικούς του θεάτρου και επιχειρώντας να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για ανάπτυξη της θεατρικής γραφής στην Κύπρο.

Στη δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY ΟΝ! υποβλήθηκαν συνολικά 46 νέα θεατρικά έργα, τα οποία αξιολογήθηκαν από ομάδα συμβούλων θεατρικής γραφής. Κάποια εξ αυτών έχουν προχωρήσει στη διαδικασία επεξεργασίας κειμένου, άλλα έτυχαν σχολιασμού προκειμένου οι συγγραφείς να επανεξετάσουν τον τρόπο γραφής τους και τέσσερα εκ των υποβληθέντων κρίθηκαν ως ολοκληρωμένα που δε χρήζουν επεξεργασίας, έτοιμα να παρουσιαστούν σε σκηνοθετημένο αναλόγιο.

Το ΚΚΔΙΘ και ο ΘΟΚ θα παρουσιάσουν τα τέσσερα αυτά έργα, σε σκηνοθετημένες αναγνώσεις, στο Α’ Θεατρικό Αναλόγιο στα πλαίσια του προγράμματος PLAY ON!. Τα σκηνοθετημένα αναλόγια θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ (πρώην Νέα Σκηνή) το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, σε πρωινές αναγνώσεις ανοιχτές για το κοινό. Στόχος των σκηνοθετημένων αναλογίων είναι αφενός η πραγματοποίηση και φέτος μιας γιορτής του κυπριακού έργου, όπου οι άνθρωποι του θεάτρου αλλά και το ευρύ κοινό θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τα καινούρια κυπριακά έργα του PLAY ON!, αλλά αφετέρου και πρωτίστως η επιλογή κυπριακών έργων από όσο το δυνατό περισσότερες θεατρικές ομάδες για ανέβασμά τους μέσα στο 2015.

Στο Α’ Θεατρικό Αναλόγιο θα παρουσιαστούν έργα των συγγραφέων: Στέφανου Σταυρίδη, Άντη Ροδίτη, Χαράλαμπου Γιάννου και Γιώργου Τριλλίδη. Στη διαδικασία επιλογής και επεξεργασίας των έργων εργάστηκε ομάδα συμβούλων θεατρικής γραφής αποτελούμενη από τους Μαγδαλένα Ζήρα, Μαρία Καρσερά, Λέα Μαλένη, Αλεξία Παπαλαζάρου, Αιμίλιο Χαραλαμπίδη. Η συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για μια συστηματική, μακροπρόθεσμη και καινοτόμο για την Κύπρο προσπάθεια ενίσχυσης της εγχώριας θεατρικής γραφής άρχισε πριν από τρία περίπου χρόνια.

Μέσα από τη διοργάνωση PLAY, επιχειρείται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση του κυπριακού θεατρικού έργου, καθώς και η ενδυνάμωση των δεσμών της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας. Επιδιώκεται η έμπρακτη στήριξη της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, η καλλιέργεια της επιτόπιας δημιουργίας και η ενθάρρυνση της θεατρικής γραφής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ
Α’ Θεατρικό Αναλόγιο του Προγράμματος PLAY ON!
Τέσσερα Νέα Κυπριακά Θεατρικά Έργα

Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/2/2015
10:00π.μ. - 12:00μ.μ. Σουρινάμ του Στέφανου Σταυρίδη. Σκηνοθετική επιμέλεια ανάγνωσης: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά | 12:00μ.μ. – 12:30μ.μ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 12:30μ.μ. – 2.30μ.μ. Φρανκ και Στάιν του Άντη Ροδίτη.  Σκηνοθετική επιμέλεια ανάγνωσης: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/2/2015
10:00π.μ. - 12:00μ.μ. Πείνα του Χαράλαμπου Γιάννου. Σκηνοθετική επιμέλεια ανάγνωσης: Μαγδαλένα Ζήρα 12:00μ.μ. – 12:30μ.μ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:30μ.μ. – 2.30μ.μ. Νίτσα του Γιώργου Τριλλίδη. Σκηνοθετική επιμέλεια ανάγνωσης: Αλεξία Παπαλαζάρου.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77772717, 70002414