Cyprus Theatre Organisation

Μιχάλης Χριστοδουλίδης

 

Σπουδές: Στο Conservatoire του Παρισιού.

Έζησε και δούλεψε στη Γαλλία μέχρι το 1979 γράφοντας μουσική για 20 περίπου παραγωγές κυρίως στα εθνικά θέατρα της Γαλλίας ( Comedie Francaise, Theatre National de Strasbourg και Lyon Theatre de la ville festival d’ Avignon κ.λ.). Τιμήθηκε στη Γαλλία με τον τίτλο του «Ιππότη τεχνών και γραμμάτων».

Από τότε ζει και εργάζεται στην Ελλάδα όπου έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 70 παραγωγές, οι πιο πολλές στα Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών. Στο Θέατρο συνεργάστηκε με  σκηνοθέτες όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης, Εύης Γαβριηλίδης, Κάρολος Κουν, Νίκος Χαραλάμπους, Σπύρος Ευαγγελάτος κ.ά. Με τον Νεόφυτο Ταλιώτη είναι η τρίτη παραγωγή που συνεργάζονται μαζί. 

Έκτος από τη μουσική θεάτρου έγραψε μουσική για την όπερα «The faces of Medea» για την Όπερα της Βοστώνης, τα μπαλέτα Amares για το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας, Ulysses για το Εθνικό Μπαλέτο του Τέξας και «Μυθίαμβοι» για την Εθνική Λυρική σκηνή Αθηνών.

Έγραψε μουσική για 12 ταινίες κινηματογράφου και πήρε δυο κρατικά βραβεία στην Ελλάδα και το διεθνές βραβείο του Φεστιβάλ της Aix en Provence για τη μουσική στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Γ. Ντάλαρας, Μάριος Φράγκουλης κ.ά.

Έργα του παίχτηκαν στη Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Συμμετοχές στον ΘΟΚ