Cyprus Theatre Organisation

Με αφορμή την παραγωγή της Σκηνής 018 «Μια γιορτή στου Αλ Νουρί», ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου διοργανώνει δύο εργαστήρια στις 19 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα της Νέας Σκηνής ΘΟΚ.

Στις 12.00 αρχίζει το εργαστήριο για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, επαγγελματίες του θεάτρου με τον συγγραφέα Volker Ludwig και τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι.

Ρεαλισμός και κοινωνική φαντασία
- Επίκαιρη εφαρμογή του "Μπρεχτικού" θεάτρου ως μέσο χειραφέτησης της κοινωνίας.
- Ρεαλιστικό παιδικό θέατρο ως θέατρο "χρησιμότητας". Πως παίζουμε για να εξυπηρετήσουμε την ‘θεματική’.  Πως κατακτιέται η πραγματικότητα μέσα από την φαντασία;

Στις 15.00 θα αρχίσει το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τον συγγραφέα Volker Ludwig, τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι και με βοηθό συντονισμού την Μαρίνα Βασιλείου, εκπαιδευτικό και ηθοποιό.

Ένα βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στα θέματα του έργου του Volker Ludwig «Μια γιορτή στου Αλ Νουρί». Με κύριο εργαλείο το συγκεκριμένο έργο που θίγει την στάση μας απέναντι στο «άλλο», στο «διαφορετικό», στόχος του εργαστηρίου είναι να γίνει μέσα από τη χρήση θεατρικών τεχνικών, η διερεύνηση της δημιουργίας του φαινομένου του ρατσισμού ως ένα γέννημα των κοινωνικών συνθηκών. Ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις είναι εγγεγραμμένα στο DNA μας ή κυοφορούνται όταν οι συνθήκες είναι πρόσφορες; Πως εν τέλει αποδομείται ο ρατσισμός μέσα από την διαλεκτική των ίδιων των παιδιών; Επιχειρείται ουσιαστικά η εμβάθυνση σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα μέσα από την θεματική προσέγγιση του έργου και την θεατροπαιδαγωγική μέθοδο που θα ακολουθηθεί.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 22864306 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2015.

Εργαστήρια με τον συγγραφέα Volker Ludwig και σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι

19 Ιανουαρίου 2015

ΚΤΙΡΙΟ ΘΟΚ - Νέα Σκηνή

Άλλες Δράσεις / Παράλληλες εκδηλώσεις