Cyprus Theatre Organisation

Παραγωγή Donmar Warehouse
Σκηνοθεσία: Τζόσυ Ρουρκ

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες αναμεταδόσεις του Κοριολανού και του Βασιλιά Ληρ, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας φέρνει στους κινηματογράφους την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή της θεατρικής σκηνής Donmar Warehouse, Επικίνδυνες Σχέσεις – σε μετάδοση από το θέατρο Donmar του Λονδίνου.

Το γεμάτο από σεξ, ίντριγκα και προδοσία μυθιστόρημα του Σοντερλό ντε Λακλό προκάλεσε σκάνδαλο στην προεπαναστατική Γαλλία του 1782. Διακόσια χρόνια αργότερα, η ακαταμάχητη προσαρμογή του Κρίστοφερ Χάμπτον σάρωσε κυριολεκτικά, κερδίζοντας τα βραβεία Olivier και Evening Standard για το καλύτερο θεατρικό έργο. Η αναβίωση του έργου από την Τζόσυ Ρουρκ συμπίπτει με την επέτειο 30 χρόνων από την πρώτη παράσταση.

Αν και πρώην εραστές, η Μαρκησία ντε Μερτέιγ και ο Υποκόμης Βαλμόν είναι πλέον ανταγωνιστές σε ένα σκληρό παιχνίδι αποπλάνησης και εκδίκησης. Η Μαρκησία ντε Μερτέιγ προκαλεί το Βαλμόν να διαφθείρει την αθώα Σεσίλ ντε Βολάνζ την παραμονή του γάμου της, όμως ο Βαλμόν έχει βάλει στο στόχαστρο την ενάρετη και απαράμιλλης ομορφιάς Μαντάμ ντε Τουρβέλ.

Όσο οι ανελέητοι αυτοί αριστοκράτες παίζουν με την καρδιά και την υπόληψη άλλων ανθρώπων, ίσως τελικά αποδειχθεί ότι οι ίδιοι είναι πιο ευάλωτοι από όσο φαντάζονται.

*Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 15 ετών.

του Christopher Hampton

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

16 Φεβρουαρίου 2016

ΚΤΙΡΙΟ ΘΟΚ - «Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης»

National Theatre Live

Αγγλικά