Cyprus Theatre Organisation

Στο πλαίσιο του θεσμού «Ο ΘΟΚ Φιλοξενεί» και υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια από τις πιο πρόσφατες παραγωγές του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Lefkoşa Belediye Tiyatrosu) με το έργο «Το Σπίτι» σε σκηνοθεσία και συγγραφή της Αλιγέ Ουμμανέλ.

Με 36 χρόνια λειτουργίας το Τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας έχει παρουσιάσει σε συνεργασία αλλά και συμπαραγωγή με το Σατιρικό Θέατρο αξιόλογες παραγωγές σε κατάμεστα θέατρα, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται:

Ειρήνη του Αριστοφάνη, σκηνοθεσία Γιασιάρ Ερσόι, 1987, Σατιρικό Θέατρο.

Σκάσε και Κάνε τη δουλειά σου του Χαλτούν Τανέρ, σκηνοθεσία Γιασιάρ Ερσόι, 2003, Σατιρικό Θέατρο.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, σκηνοθεσία Χρίστου Ζάνου, 2004 σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, 2004 (παραστάσεις δόθηκαν παγκύπρια).

Αγνοούμενος της Αλιέ Ουμμανέλ σε σκηνοθεσία της συγγραφέως, 2015, Σατιρικό Θέατρο (το έργο παρουσιάστηκε και στο Θέατρο Ριάλτο).

Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τουρκικά ποιητικό έργο της Φαΐζέ Οστεμιρσιλέρ, σκηνοθεσία Γιασιάρ Ερσόι, 2015, Σατιρικό Θέατρο.

Το Σπίτι που θα παρουσιαστεί για 2 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο ΘΟΚ- Νέα Σκηνή στις 22 και 23 Νοεμβρίου με υπέρτιτλους στην ελληνική και αγγλική, καταπιάνεται με θέματα της πρόσφατης ιστορίας μας. Θέματα όπως η προσφυγιά, ο πόλεμος, η ιδιοκτησία. Θέματα τα οποία ακόμα απασχολούν. Μέσα από πέντε γυναικείους χαρακτήρες το έργο καταθέτει τη σχέση της γυναίκας απέναντι στα ευαίσθητα αυτά ζητήματα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: ΑΛΙΓΕ ΟΥΜΜΑΝΕΛ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΙΖΕΛ ΣΕΪΛΑΝΙ
Κοστούμια/Σκηνογραφία: ΟΖΛΕΜ ΓΕΤΚΙΛΙ
Φωτισμός: ΦΙΡΑΤ ΕΣΕΡΙ

Ηθοποιοί:
ΓΙΑΓΙΑ  ΝΤΕΝΙΖ ΤΣΑΚΙΡ
ΜΗΤΕΡΑ  ΚΙΫΜΕΤ ΚΑΡΑΜΠΙΜΠΕΡ
ΓΥΝΑΙΚΑ  ΧΑΤΙΤΖΕ ΤΕΣΤΖΑΝ
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ  ΑΣΟΥ ΝΤΕΜΙΡΤΖΙΟΓΛΟΥ
ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΜΕΛΙΧΑΤ Μ. ΜΠΕΣΕ
ΑΝΔΡΑΣ  ΑΪΤΟΥΝΤΣ ΣΑΜΠΑΝΛΙ

Οι παραστάσεις θα είναι υπερτιτλισμένες στην ελληνική και αγγλική

Τιμή εισιτηρίου: €10

Αλιγέ Ουμμανέλ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Από 22 Νοεμβρίου 2016

Ο ΘΟΚ φιλοξενείΚΤΙΡΙΟ ΘΟΚ - Νέα Σκηνή

Φιλοξενίες / Παραχωρήσεις / Νέα Σκηνή

Τουρκική