Cyprus Theatre Organisation

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ξεκινούν τη συνεργασία τους με μια επιτυχημένη θεατρική παράσταση με τη γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό Υρώ Μανέ.

Η παράσταση του έργου του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την Υρώ Μανέ θα παρουσιαστεί στο κοινό της Κύπρου στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης. Το έργο απευθύνεται σε όλους και αφορά όλους με έναν απλό λόγο αλλά βαθύ νόημα που συνοδεύεται από την πολύ δυνατή ερμηνεία της δημοφιλούς ηθοποιού Υρούς Μανέ. Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα από κριτική του Βαγγέλη Ραφτόπουλου:

Ένα  θαυμάσιο μυθιστόρημα του εκ Χρυσουπόλεως Καβάλας φιλολόγου Νίκου Βασιλειάδη μεταφέρθηκε στην θεατρική σκηνή από τον Γιώργο Καραμίχο, με μοναδική πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ, που σε πρώτο πρόσωπο, σε ένα διακεκριμένο μονόλογο, εντυπωσίασε και καθήλωσε τους παρισταμένους. Η Υρώ Μανέ –απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης- μοναδική τόσο στα κωμικά όσο και στα τραγικά σημεία του έργου, με κινήσεις ζωντανές, με εκφράσεις παραστατικές, εντάσσεται, με την ερμηνεία της, στις κορυφαίες ηθοποιούς του τόπου. Ο Γιώργος Καραμίχος στην διασκευή και σκηνοθεσία του έργου άψογος.-

Πρόκειται για έναν βαθιά συγκινητικό μονόλογο μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει, μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Μπορεί όμως μια γυναίκα της ηλικίας της να αγαπήσει; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένο.

Η ταυτότητα της παράστασης

«Συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ στο μοναδικό ρόλο της Ερασμίας.
Κείμενο: Νίκος Βασιλειάδης
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
-Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ-

Νίκος Βασιλειάδης

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

με την Υρώ Μανέ

30 Μαρτίου 2017

ΚΤΙΡΙΟ ΘΟΚ - «Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης»

Φιλοξενίες / Παραχωρήσεις

Ελληνικά
70΄