Cyprus Theatre Organisation

Το The Hero της Σοφίας Μαυραγάνη είναι μια χορευτική performance βασισμένη στην έννοια του ήρωα ως ιστορικό πρόσωπο αλλά και ως αποτέλεσμα ανθρώπινης επινόησης. Αυτό το σόλο, φτιαγμένο ειδικά για τον Νώντα Δαμόπουλο, ξεκινάει από το δίλημμα για το κατά πόσον οι ήρωες είναι αποτέλεσμα ευφάνταστης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας από την οποία κατασκευάστηκαν. Η Σοφία Μαυραγάνη μελετά περιπτώσεις από τον αρχετυπικό ήρωα, έτσι όπως τον γνωρίζουμε στη μυθολογία, έως τον ήρωα στην εποχή των κόμικς και των υπέρ-ηρώων. 

Όπως και στα προηγούμενα έργα της Σοφίας Μαυραγάνη, το χιούμορ και η σκωπτική διάθεση δεν απουσιάζουν ούτε στο The Hero. Στην παράσταση αυτή η χορογράφος δημιουργεί και οργανώνει το σκηνικό υλικό με όρους παιχνιδιού, διατηρώντας στο επίκεντρο της σκηνικής της έρευνας, την ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. 

Ο Οδυσσέας ή ο Ηρακλής, ο Beowulf ή ο Superman είναι τελικά το ίδιο και το αυτό πράγμα. Μεγάλοι πολεμιστές που μάχονται τα δαιμόνια και τους δράκοντες της εποχής τους.

Michael E. Uslan, Κινηματογραφικός παραγωγός, ερευνητής των κόμικς 

-

​Η Σοφία Μαυραγάνη είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία/dance making στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία (2001-2005) και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα, καθώς και σε φεστιβάλ (documenta 14, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων, MIRfestival, ΚΘΒΕ, PARK YOUR ID festival/Mάαστριχτ, DANCE DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL/Χανιά, Θέατρο Απόλλων/Σύρος, Τeatro BELISARIO/Μπουένος Άιρες, Teatro LAGRADE/Mαδρίτη κ.ά.). Μαζί με την ομάδα Amorphy, πραγματοποίησε τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, playforPLACE), τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί σε 17 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ωκεανία και Αφρική. Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.

www.sofiamavragani.com

​-

​Ιδέα - Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη

Ερμηνεία – συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος 

Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας 

Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη 

Κοστούμι: Παύλος Θανόπουλος

Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας 

Βοηθός χορογράφου: Δρόσος Σκώτης 

Προετοιμασία ερμηνευτή: Melina Seldes 

Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης 

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου

Συντονισμός παραγωγής – Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης 

Παραγωγή: FINGERSIX

 

φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου

-

Διάρκεια: 45 λεπτά

THE HERO

Από 25 Νοεμβρίου 2017

Δράσεις Αποθηκών - Νέ@ σε έρημο νησίΘέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Άλλες Δράσεις / Θέατρο Αποθήκες

Ελληνικά