Cyprus Theatre Organisation

Echoing Schulz

Η περφόρμανς Echoing Schulz επιχειρεί να δώσει μια ηχητική ερμηνεία του κόσμου του Σουλτς μέσα από δύο άξονες. Πρώτον, μέσα από τις εντυπώσεις που σκιαγραφούνται στα γραφόμενα του συγγραφέα και συγκεκριμένα στο Τα μαγαζιά της κανέλας και, δεύτερον, μέσα από τη διαταραγμένη, με τραγικό τέλος, ζωή που είχε. Η αισθητική προσέγγιση της περφόρμανς ακολουθεί κάπως και τον ιδιότυπο τρόπο έκφρασης του Σουλτς, ο οποίος μεταφέρει τον αναγνώστη από το απόλυτα ρεαλιστικό στο σουρεαλιστικό, από τον μακρόκοσμο στον μικρόκοσμο, με εξαιρετική μαεστρία και ποιητικότητα.

Μέσα από βιντεοπροβολές και ζωντανή ηχητική επεξεργασία φράσεων και λέξεων που έχουν επιλεγεί από τα κείμενα του Σουλτς, καθώς και μέσα από αφηρημένες αναπαραστάσεις των ηχητικών νύξεων και περιγραφών του συγγραφέα, επιχειρείται η απόδοση μιας ερμηνείας των εντυπώσεων και αισθητικών αποτυπώσεων που γεύεται κάποιος, ερχόμενος σε επαφή με το έργο και τη ζωή του.

Συντελεστές: Αντώνης Αντωνίου, Λούκας Βαλέβσκι

Βιντεοπροβολές: Άννα Φωτιάδου

Διάρκεια: 25΄

 

Αντώνης Αντωνίου

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε το 1978 στη Λευκωσία. Είναι κάτοχος διδακτορικού (PhD) στη Σύνθεση και τις Ηχητικές Τέχνες (Sonic Arts) από το Goldsmiths, University of London.  Δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της μουσικής και των τεχνών στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Για το τρέιλερ του Echoing Schulz πατήστε εδώ

 

Inviting Other

Μία προσπάθεια για να δοθεί υπόσταση σε ανείπωτα μυστικά εαυτού, χώρου και χρόνου μέσα από τη συνύπαρξη και σχέση ερμηνευτή και αντικειμένου, σώματος και χώρου, ήχου και κίνησης. Η σύνθεση, η μουσική και το κινησιολόγιο της παράστασης προκύπτουν από τη βιογραφία και το συγγραφικό έργο του Μπρούνο Σουλτς, όπως και τους χαρακτήρες που παρουσιάζονται σε αυτό, με ιδιαίτερη έμφαση στα κεφάλαια Το Βιβλίο και Το Σανατόριο της Κλεψύδρας. Στο έργο έχουν ενσωματωθεί κείμενα και δράσεις από την έρευνα και τις πρόβες των δύο συν-δημιουργών ερμηνευτών, του χορογράφου-ερμηνευτή Παναγιώτη Τοφή και του μουσικού τσελίστα Jakub Otčenášek.

Έρευνα/Ιδέα/Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή

Ερμηνεία: Παναγιώτης Τοφή, Jakub Otčenášek

Μουσική Σύνθεση: Jakub Otčenášek

Φωνή/Αφήγηση: Αλεξία Παρασκευά

Ηχογράφηση φωνής: Γιώργος Κολιάς

 

Διάρκεια: 40΄

 

Παναγιώτης Τοφή

Χορογράφος, κινησιολόγος, χορευτής, ερμηνευτής. Έχει γεννηθεί στην Κύπρο, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποφοίτησε από το Trinity Laban Λονδίνου με Δίπλωμα Σπουδών Χορού (2010) και με Πτυχίο Σύγχρονου Χορού (2014), με διάκριση. Έχει συνεργαστεί ως ερμηνευτής με διάφορους χορογράφους από την Ευρώπη, όπως και με θεατρικούς σκηνοθέτες, ως χορογράφος και κινησιολόγος, στην Κύπρο. Στην προσωπική χορογραφική του δουλειά καταπιάνεται με θέματα απόκρυψης, διαγραφής και απόσυρσης. Υπήρξε υποψήφιος δημιουργός της χρονιάς για τα Βραβεία ΘΟΚ 2017.

 

Jakub Otčenášek

Αποφοίτησε το 2012 από το Κονσερβατόριο Πράγας και ακολούθως το 2016 από το Κονσερβατόριο Βιέννης Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien, υπό την επίβλεψη της μουσικού Lilia Schulz-Bayrova. Είναι το πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Anima Piano Trio. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Enami-Stiftung στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου Fidelio-Wettbewerb 2014 στη Βιέννη. Παρουσίασε κονσέρτα σε παγκοσμίως γνωστές αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Το προσωπικό του τσέλο έχει δημιουργηθεί από τον Vincenzo Panormo κατά το 1809.

Για το τρέιλερ του Inviting Other πατήστε εδώ

 

 

ECHOING SCHULZ
INVITING OTHER

31 Οκτωβρίου 2018

Δράσεις Αποθηκών - Νέ@ σε έρημο νησίΘέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Ρεπερτόριο / Δρόμοι Κροκοδείλων| Δράσεις Α΄ τριμήνου 2018-2019