Cyprus Theatre Organisation

20:30

 

Με την παράσταση «ΤΟΥΓΙΑ ή Ο φιλήδονος Σουλτς» συνεχίζεται στις Αποθήκες του ΘΟΚ το αφιέρωμα των Δράσεων του Α’ τριμήνου στον σημαντικό δημιουργό Μπρούνο Σουλτς. Στην παράσταση, που επιμελείται ο Ευριπίδης Δίκαιος, αποκαλύπτονται οι πιο εκρηκτικές πτυχές του δημιουργικού ταλέντου αλλά και της ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης του Σουλτς, που δίνουν στο σύνολο του έργου του έναν μοναδικό χαρακτήρα.

Ο Μπρούνο Σουλτς γράφει αισθησιακά. Μετατρέπει με λίγες λέξεις το πόδι της υπηρέτριας σ’ ένα βιβλικό φίδι που επισκιάζει στιγμιαία τα πάντα· εμποτίζει σ’ ένα άδειο παπούτσι όλο το είναι του έρμαιου άντρα που κυνηγά απέλπιδα, έστω, ένα ψήγμα σημασίας· γεννά από τη νωχελικότητα του καλοκαιρινού καύσωνα ένα αρχέγονο ηδονικό πάθος που ουρλιάζει από τα έγκατα του ανθρώπινου σώματος.

Ο Μπρούνο Σουλτς ζωγραφίζει σκληρά.

Χωρίς συστολές παρουσιάζει έναν κόσμο που διοικείται από γυναίκες και όπου οι άντρες έρπουν και εκτίθενται ανελέητα στο Δυνατό Φύλο. Η (ηθεληματική;) υποταγή, σωματική ή νοερή, διέπει το εικαστικό του έργο.

Η Τούγια είναι μια μικρή μεν, εκρηκτική δε, έκφανση του πολύπλευρου φιληδονισμού του Σουλτς. Καθώς είναι γεννημένη στη συγγραφή και ξεπηδώντας από τη ζωγραφική του πνοή, ανακαλύπτουμε και παρουσιάζουμε τη δική μας Τούγια στη σκηνή.

 

ΤΟΥΓΙΑ Ή Ο ΦΙΛΗΔΟΝΟΣ ΣΟΥΛΤΣ

7 Νοεμβρίου 2018

Δράσεις Αποθηκών - Νέ@ σε έρημο νησίΘέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Ρεπερτόριο / Δρόμοι Κροκοδείλων| Δράσεις Α΄ τριμήνου 2018-2019