Cyprus Theatre Organisation

Τέννεσση Ουίλλιαμς

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ

Από 15 Ιανουαρίου 2023

Κεντρική ΣκηνήΚΤΙΡΙΟ ΘΟΚ - «Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης»

Ρεπερτόριο

Ελληνικά
215' συμπεριλαμβανομένων 2 διαλειμμάτων μετά το α’ και β’ μέρος

Στον αμερικανικό νότο, ένα αποπνικτικό καλοκαιρινό απόγευμα, η ευκατάστατη οικογένεια Πόλιτ έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλια του ετοιμοθάνατου πατέρα. Ο πρωτότοκος γιος Γκούπερ και η σύζυγός του Μέι επιθυμούν να διεκδικήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, στερώντας από το δικό τους μερίδιο τον νεότερο γιο Μπρικ και τη σύζυγό του Μάγκι. Ο γάμος των δύο τελευταίων είναι σε κρίση· ο Μπρικ, πρώην πρωταθλητής  ποδοσφαίρου φθείρεται μέρα με τη μέρα, ανάπηρος σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά, πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η δυναμική Μάγκι παλεύει παθιασμένα να ξεφύγει από τη δυστυχία και το σκοτάδι. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, οι συγκρούσεις εντείνονται και το οικογενειακό οικοδόμημα διαβρώνεται.

Γραμμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η Λυσσασμένη γάτα είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες θεατρικές επιτυχίες του Αμερικανού δραματουργού Τέννεσση Ουίλλιαμς. Το έργο έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του ίδιου έτους στο Morosco Theatre της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, χαρίζοντας στον συγγραφέα το Drama Critics Circle Award και το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ. Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Πολ Νιούμαν.

Ο Τέννεσση Ουίλλιαμς φέρνει στην επιφάνεια τη βία των κοινωνικών κανόνων και των παραβιασμένων συναισθημάτων, συλλαμβάνοντας ένα έργο που αφορά στο εύθραυστο των οικογενειακών σχέσεων, την ανεδαφικότητα του έρωτα, την υποκρισία και το ψεύδος.

Η παράσταση προσφέρει μια «ολοκληρωτική» εμπειρία στο θεατή, φέρνοντας σε διάλογο τη σκηνική δράση με τη ζωντανή κινηματογράφηση σε αθέατους χώρους του θεάτρου και τη μουσική που ερμηνεύεται από τετραμελή ορχήστρα. Η σκηνοθεσία καταθέτει μια ρηξικέλευθη ματιά πάνω σε ένα κλασικό έργο, το οποίο εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο και τα φαντάσματα που στοιχειώνουν χώρες, οικογένειες, σχέσεις κι άτομα.

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή «Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης»
από 15 Ιανουάριου 2023
Παρασκευή (20:00), Σάββατο (19:00) και Κυριακή (18:00)

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών

Διάρκεια παράστασης: 3 ώρες και 35 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων 2 διαλειμμάτων μετά το α’ και β’ μέρος

Πληροφορίες

Ο ΘΟΚ ενημερώνει τους θεατές ότι η παράσταση ξεκινάει ακριβώς την προβλεπόμενη ώρα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης η είσοδος στην παράσταση δεν είναι δυνατή. Το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν επιστρέφεται.

ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΙ

  • 10 Φεβρουαρίου 2023 (ελληνικά)
  • 17 Φεβρουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ