Cyprus Theatre Organisation

27.1.2023

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» συνεχίζει τις παραστάσεις | Περιοδεία στη Λεμεσό

Νέα

 

Πάμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου
Τον κόσμο σου ΄δωσα, το χέρι σου δώσ’ μου
Τα όνειρά σου να ζεις, δε σ΄εμποδίζει κανείς
Δεν είναι τίποτα που δεν το μπορείς…

[…] «όλος ο κόσμος μια σκηνή και η σκηνή όλος ο κόσμος» και με μια ξέφρενη εναλλαξιμότητα σκηνικών στοιχείων, το δρώμενο επενδύει στην ευρηματικότητα, τη ζωντάνια, την παραγωγή ερεθισμάτων, την παιχνιδιάρικη διάθεση. Το παιχνίδι της μεταμόρφωσης και η φουριόζα μάχη με τον χρόνο εκδηλώνονται με τη βοήθεια ενός πλούτου εκφραστικών και τεχνικών μέσων.
Γιώργος Σαββινίδης, Φιλελεύθερος, 15/1/2023

Η παραγωγή της Σκηνής 018 Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Ιούλιου Βερν ταξιδεύει για όλη την οικογένεια κάθε Κυριακή στις 10:30 στο Θέατρο ΘΟΚ, καθημερινές για σχολεία και νηπιαγωγεία. Στη Λεμεσό περιοδεύει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 17:00.

Για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θεατές.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου.

Ταυτότητα Παράστασης

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής
Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου
Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάoυ
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου
Στούντιο/Ενορχήστρωση: Μάριος Χατζίκος

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη

Παραστάσεις

●Λευκωσία | Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
κάθε Κυριακή στις 10:30

Λεμεσός | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 17:00

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

●Λεμεσός: 4 Φεβρουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)
●Λευκωσία: 19 Φεβρουαρίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά) & 5 Μαρτίου 2023 (ελληνικά)

Εισιτήρια / Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00) ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Χορηγοί Επικοινωνίας

NICHE