Cyprus Theatre Organisation

20.3.2024

FAT της Ζωής Αποστολίδου | Ξανά στη σκηνή

Νέα

 

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία | Θέατρο Αποθήκες
Σάββατο 6 Απριλίου 2024, 18:00
Κυριακή 7 Απριλίου 2024, 18:00

Λεμεσός | Θεατρικό Μουσείο | Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, 20:00
Κρατήσεις: 25343464
Είσοδος Ελεύθερη

Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα με το έργο FAT της Ζωής Αποστολίδου, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους θα δώσει δύο παραστάσεις για το κοινό στο Θέατρο Αποθήκες, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στις 18:00. Οι παραστάσεις δίνονται στο πλαίσιο της δράσης «Theatre Roadshow» του ευρωπαϊκού προγράμματος Theatre in Palm.

Tο FAT  συνεχίζει το ταξίδι του με καθημερινές παραστάσεις σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Το Θέατρο Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους.

Επιπρόσθετα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 στις 20:00, το Θεατρικό Μουσείο φιλοξενεί την παράσταση του Θεάτρου Βαλίτσα, FAT, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου) αλλά και των δώδεκα χρόνων λειτουργίας του μουσείου (26 Μαρτίου 2012). Θα προηγηθεί δωρεάν ξενάγηση στο Θεατρικό Μουσείο στις 17:00. Είσοδος ελεύθερη, για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 25343464.

Το έργο

Ο Φρίξος, ένας έφηβος 17 ετών, δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο λόγω του σωματικού του μεγέθους. Εκτός από τη σχέση που έχει με τη στενή του φίλη Έφη, οι υπόλοιπες κοινωνικές του συναναστροφές γίνονται διαδικτυακά χωρίς ο Φρίξος να αποκαλύπτει ποτέ την εμφάνισή του. Ο Φρίξος δέχεται έντονη κριτική για το σώμα του τόσο από την Έφη, όσο και τη μητέρα του, κάτι στο οποίο αντιδρά έντονα.

Με ευθύτητα, αμεσότητα και σύγχρονη εφηβική γλώσσα, το FAT αγγίζει ανοιχτά το θέμα της χοντροφοβίας και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στη ζωή των ατόμων που την υφίστανται, φέρνοντας στο προσκήνιο το στιγματισμό, τις προκαταλήψεις, τον εκφοβισμό, την καταπίεση, και τον αποκλεισμό.

Το έργο γράφτηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Young Europe IV του European Theatre Convention (ETC).

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Ζωή Αποστολίδου
Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους
Σκηνικά-Κοστούμια: Σωσάννα Τομάζου
Μουσική: ecati (Αντώνης Χατζηαντώνης)
Κίνηση: Γιάννης Οικονομίδης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Νάγια Τ. Καρακώστα, Άρης Κυπριανού

Θέατρο Βαλίτσα

Καθημερινές παραστάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Για κρατήσεις καλέστε στο 22864330 (Δευτέρα - Παρασκευή, 8:00 - 15:00)

Χορηγός Επικοινωνίας