Cyprus Theatre Organisation

15.11.2022

«Αμφιβολία» | Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα

Νέα

Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, η επίσημη πρεμιέρα της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Αμφιβολία του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Οι συντελεστές της παράστασης εισέπραξαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που επιβράβευσε  με τον τρόπο αυτό την άρτια και υψηλού επιπέδου παραγωγή.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Άριστος Δαμιανού, Χρίστος Χριστοφίδης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Φλωρεντία Σάββα, το Μέλος Ευανθία Σάββα και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης.

Το περίφημο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλει Αμφιβολία, το οποίο γράφτηκε το 2004, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και Τόνι και έγινε ευρέως γνωστό χάρη στην κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, φωτίζει αυτό που δηλώνει έκδηλα ο τίτλος του: την ανθρώπινη πάλη του νου με τις βεβαιότητές του.

Ένα έργο-παραβολή για τα πολλά πρόσωπα της αλήθειας, την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στις προθέσεις και τις πράξεις, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, εκεί όπου φωλιάζει η αμφιβολία.

Πλαισιωμένος από μια ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών, στο κέντρο των οποίων η καταξιωμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ο σκηνοθέτης Ανδρέας Αραούζος αναμετριέται με τα καίρια ζητήματα του έργου, ανιχνεύοντας τις αντηχήσεις τους στο σήμερα. Για το έργο ο σκηνοθέτης σε σημείωμα του αναφέρει: «Ο Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ είχε την ιστορική του έκλαμψη με αυτό του το κείμενο, η οποία τον οδήγησε να καταγράψει κάθε απόχρωση του γκρίζου που πηγάζει από το σκοτεινό μυαλό μας, την επιφάνειά μας, τις εμπειρίες μας, τα επιχειρήματά μας, τις αδυναμίες και τους ηρωισμούς μας, κάνοντας θρύψαλα τα μεγαλοπρεπή τοτέμ της ανθρώπινης κατανόησης: το μαύρο και το άσπρο. Τι πιο δραματικό από τον κλονισμό της ανθρώπινης πεποίθησης; Όταν ραγίζει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται η ποίηση».

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κρίτσης
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική: Γιώργος Κολιάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναυσικά Απόστρατου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Γεωργίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου,
Παντελίτσα Λοΐζου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Παραστάσεις

●Λευκωσία | Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Από 4 Νοεμβρίου 2022
Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

●Πάφος | Μαρκίδειο Θέατρο
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 20:30

●Λάρνακα | Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος»
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30

●Λεμεσός | Θέατρο Ριάλτο
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

●Λευκωσία
9 Δεκεμβρίου 2022 (ελληνικά)
16 Δεκεμβρίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)

●Λεμεσός
21 Δεκεμβρίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Η προπώληση για τις παραστάσεις στη Λευκωσία έχει ξεκινήσει.
Ηλεκτρονικά ΕΔΩ
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy
Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ 77777745

Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)


Διευκόλυνση Θεατών για παραστάσεις του ΘΟΚ | Χώρος Στάθμευσης Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.

Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων.

Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.